četvrtak, 13. svibnja 2010.

Tuiles od kokosa

Tuiles od kokosa
100 g kokosova brašna
100 g šećera
2 jaja na sobnoj temperaturu
1 žlica rastupljenog maslaca

kokos i šećer samljeti u prah, dodati umućena jaja i rastoplčjen i ohlađen maslac.

Razmazatiu u tankom sloju po silikonskoj podlozi (može se napraviti i kalup pa su svi iste veličine) peći 10 - 15 min na 150 (mislim da je u emisiji rekla 10 min). Još tople položiti na valjak za tjesto da dobiju oblik.

I ovo tijesto može stajati do 7 dana u frižideru

/recept Ane Ugarkovic/


Evo i nekih reakcija na ovaj recept/svi ste slobodni komentirat/


rastopiti u posudici na laaaganoj vatrici, jako laganoj. pziti da ne zakipi. kad ga se dio rastopi, maknuti sa strane. ostalo će se rastopiti samo.
rekla je da se može umjesto silikonske podloge staviti i masni papir ali da bi se moglo zalijepiti . ne znam.. ja nemam silikonsku nit je namjeravam kupiti radi ovog pa ću probati na masnom papiru


Imala je do pod vrh zdjele smjese,na jedan pleh je potrošila oko 6-7 žlica.To je trajalo oko 25-30 minuta ( sipanje smjese,pravljenje kružića,pečenje,sušenje na valjku).
Po gruboj računici trebalo bi oko 5 sati da sve napravi.
Za krepat.

a lsuse ovog maltretiranja od crijepića.
manje bi muke trebalo i kraće bi trajalo posadit stablo banana na Jupiteru.


evo je samo dio komentara


Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...