Preskoči na glavni sadržaj

KONOBA PIZZERIJA "ZORA BILA" SPLIT

Prosli vikend,kad je zapuvala prva prava splitska bura nadjoh se pred sto cuda..prijatelji iz susjedne nam drzave,cistokrvni hercegovci zazeljeli izac vani,na laganu vecericu,sitan vez od razgovora,nepretenciozno i nerazvikano mjesto.Mjesto ugodno oku i uhu,s kvalitetnom i mastovitom hranom...naravno da sam bila na ne sto vec milijun muka kud sad da im predlozim otici.
Najdenom se sjetih divnih fotko hrane konobe pizzerije "Zora Bila" mladjahnog para Sandre i Dane...malo jos pogledah slicice i odluka je pala...idemo u otkrivanje sasvim novog hrama hrane u Splitu,kod mladih entuziasta Sandre i Dane.
Rezervirah mjesto brzo i jednostavno preko FB stranice koju ovi mladi ljudi vode predano i s puno ljubavi...
http://www.facebook.com/KonobaZoraBila/photos
Jedina prepreka u pocetku uzivanja u veceri u konobi "Zora Bila" jest kako pronaci samu konobu.
Naime konoba,iako sam naziv vara,jer odista ne radi se ni o klasicnoj konobi,a bogme ni o pizzeriji vec o lijepom malom hramu ispunjenom ljubavi prema hrani!!!!!
DAKLE MALE UPUTE KAKO DO "ZORE BILE"-KONOBE I PIZZERIJE I HRAMA HRANE I UZITKA
1.konoba je smjestena na Znanju
2.nalazi se unutar hola tkz. znjanskih blizanaca
3.sam smjestaj i ulaz i reklama su jako sakriveni,tesko se nalaze i prolaznici vas neznaju uputiti
4.za svaki slucaj uzmite broj mobitela Sandre i zovite ako nemozete naci-nemojte odustati

Kad napokon nadjete ulaz u konobu pizzeriju "Zoru Bilu" ceka Vas topla atmosfera,jako ugodni mladi domacini,docek vrijedan svakog truda!
Sam interijer je na pragu malih francuskih restorana,obiteljskih i toplih...i cim udjete osjetite se dobrodoslo i odmah znate da ce to mjesto postati vase redovno mjesto za opustanje i uzivanje u hrani.
Otvoren radni prostor,otvorena vatra,bar,rasvjeta i tople boje...sve su prednosti restorana smjestenog u hrpi betona i bilo je umjece od bezlicnog i hladnog prostora napraviti malo slatko toplo mjesto...sto sad definitivno konoba pizzerija "Zora Bila " jest.
Dolaskom smo se prepustili domacinima,Sandra nas je zagrijala domacom visnjevacom koja nas je ugrijala i opustila.
Dalje smo se prepustili rukama Sandre i Dane.
Primo piato je bila divna,lagana juhica od tikve,lijepe teksture i boje,odlicna okusa i mirisa.
Nastavak nije bio nista losiji,dapace,uzivali smo u svakom iducom jelu...
Sve smo zalili Malvazijom
Cijela vecer je prosla u lijepom okruzju,ugodi domace atmosfere,osjecali smo se dobrodosli,hrana je izvrsna,domacini divni..i racun na kraju jako razuman!
Kad kod da odlucite izaci vani , od sveg srca preporucam konobu- pozzeriju "Zora Bila"
Vaša Silvana!
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …