Ticino se kupi najcesce kao gotova industrijska smjesa i izradjuju se figurice raznih boja ,al sve to mozemo napraviti i s domacim marcipanom.
Marcipan sam ili kao ukras za torte jest mnogo skuplji,al zato jako ukusan i bogat sastojcima.
Nemojte se bojati napravit sami marcipan.Jako ga je lako napravit,a svi cete uzivati u bogatom okusu.
torta ukrasena marcipan smijesom |
SASTOJCI:
- 1 kg mlijeka u prahu
- 1 kg mljevenog secera
- 1 kg sitno mljevenih oljustenih badema
- 4 vrecice bijele instant zelatine
Priprema je jako jednostavna,nema velikih tajni.Ako zelite bijeli marcipan obavezno ogulite bademe,a za to ce vam trebati malo vremena jer ako bademe potopite u vrucu vodu gotovo ce se sami oljustiti.
U veliku posudu stavite mlijeko u prahu,dodajte mljeveni secer,mljevene bademe i gotovu instant zelatinu,zeletina ce bit tekuca pa ce spojiti sve sastojke,jako pazite kod dodavanja tekucine jer i par kapi je dovoljno da smijesu napravi prerijetkom.
Ako vam se dogodi da je smijesa preljepljiva dodajte mljeveni secer.
Smijesa se mora dobro mijesiti i gotovo da se ne lijepi za podlogu kad je dobro izradjena.
Mijesite rucno,ja sam provala mikserom al nije dobro.
Gotovu smijesu mozete duze vrijeme upotrebljavat,stavite je u prozirnu foliju,to sve u plasticnu kanticu,Poklopite i stavite u hladnjak.
Prije upotrebe odrezite koliko vam treba smijese i pustite je da se ugrije na sobnu temperaturu ili manje komade ugrijte medju rukama.
Bojajte smijesu po zelji jestivim tekucim bojama.
Ako zelite jaci ukus marcipana u smijesu dodajte okus gorkog badema ili ruzinu vodicu.
Patkice na torti od marcipana |
Nema komentara:
Objavi komentar