ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Torta kraljica

Torta Kraljica
Zelim Vam puno srece,ljubavi i uspijeha u Novoj 2012!Da nam bude bolje od prosle godine!
Moja obitelj je docekala pocetak Nove godine za zajednickim stolom.Novu godinu smo docekali uz hranu iz mora,jeli smo rizot od skampa,skoljke na buzaru,pili DEBIT ,odlicno hrvatsko vino i zasladili se Kraljica tortom.
Torta kraljica je napravljena od pola kilograma krupno mljevenih badema ,100 grama mljevenih oraha.
Jako je socna i bogata ,cokolada,maslac i krupno mljeveni bademi.
Mi smo sve uzivali i taj uzitak zelimo podijeliti sa svima vama.
Jos jednom Vam od sveg srca zelim Sretnu Novu 2012.


SASTOJCI:
/za biskvit/

5 velikih jaja
 10  zlica za juhu secera
 pola zlice za caj morske soli
naribana naranca kora
   300 grama krupno mljevenih badema
   100 grama sitno mljevenog oraha
prasak za pecivo
1 zlica za juhu glatkog brasna
vanilija secer

Sastojci za izradu kreme

pola litre mlijeka
3 vrecice cokoladnog pudinga
10 zlica za juhu secera
250 grama maslaca
250 grama secera u prahu

200 grama krupno mljevenih badema

Za ukrasavanje:

0.20 litra vrhnja za kolace
sok od jedne narance

PRIPREMA:
biskvit

odvojiti bjelanjc od zutanjak.
 zutanjak dodati secer i naranca koru,
tuci mikserom dok nedobijemo ujednacenu kremu.
Bjelanjak dobro izmiksati .
Umijesati sve ostale sastojke.
Staviti u kalup za tortu.
Peci u ugrijanoj pecnici na 180 celzija oko 40 minuta.
Pustiti da se ohladi i prerezati biskvit popola.


KREMA
skuhati puding,u ohlađeni puding dodati maslac tucen sa secerom u prahu.
Dodati krupno mljeveni badem.
Biskvit poskropiti sokom od narance.
Filovati tortu.
Ukrasiti slagom.

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...