utorak, 18. rujna 2012.


Kocke od maka i bijele čokolade
Biskvit sa makom: 3 bjeljanjka, 3 kašike šećera, 5dkg mljevenog maka, 1 kašika brašna, 1 kašika ruma, 1/2 praška za pecivo
Bijeli biskvit: 3 bjeljanjka, 3 kašike šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike ulja, 1 kašika ruma, 1/2 praška za pecivo
Krema: 7dcl mlijeka, 20dkg bijele čokolade, 10dkg šećera, 6 žumanjaka, 1 puding okus šlaga, 2 kašike brašna, 2,5 dcl šlaga, 4 lis
ta želatine
Za biskvit sa makom izlupati bjeljanjke sa šećerom pa dodati mak, brašno rum i prašak. Ispeći 2 kore ili jednu u velikoj tepsiji pa presijeći na 150 stupnjeva.
Isto tako ispeći bijeli biskvit
Krema: žumanjke izmiješati sa malo mlijeka, dodati šećer, puding, brašno pa ukuhati u mlijeko u kojem ste otopili čokoladu
U hladnu kremu dodati izlupani šlag i otopljenu želatinu
Filati - tamna kora, krema, bijela kora, krema, tamna kora, krema i gore naribati bijelu čokoladu ili posipati makom. Ohladite!
KOCKE OD MAKA I BIJELE COKOLADE

 izvor:

Esekerka Osijek

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...