narodno jelo ko stvoreno za ove hladne zimske dane...tijesto od razenog brasna sa maslinovim uljem,nadjev od spinata,kapule,kumpira i zacina cine ovu pogacu posebnom delicijom.Tko je nije imao prigodu provati sa komina,nek je napravi kod kuce,isto je predobra!
POGACA OD SPINATA
sastojci
tijesto:
- pola kila razenog brasna
- 1/4 kila bijelog brasna
- malo soli
- 4-5 zlica maslinova ulja
- 1 zlicica secera
- 3 vrecice instant kvasca
- pola kila kuhanog i mljevenog spinata
- kilo kumpira svjezih gratanih,nariban
- pola kile crvenog luka,kapule,nariban
- 1 jaje
- 2 zlice krusnih mrvica
- 2 zlice maslinova ulja
- nasjeckanog cesnjaka
- zlica vegete po zelji
- soli i papra po zelji
tijesto
tijesto radimo kao za kruh,kad se digne prepolovimo ga i razvucemo oba dijela u velicini tepsije.
Na masni papir stavimo tijesto,prekrijemo nadjevom od spinata i stavimo drugi dio tjesta.
Pustimo malo dizati i premazemo maslinovim uljem.
Pecemo u zagrijanoj pecnici na 220 stupnjeva oko pola sat.
Vruce namazemo maslinovim uljem i nasjeckanim cesnjakom.
Nema komentara:
Objavi komentar