nedjelja, 3. svibnja 2009.

Jaffa Torta-Torta od narance i cokolade

Moj unuk Zvonimir jedino voli jaffa tortu,ja je radim u dvije verzije,prva verzija je s cokoladnim biskvitom a druga je ova s obicnim biskvitom.
Dakle svake godine je ova torta bar nekoliko puta na nasem stolu!
Najmladjeg clana obitelji se mora uvazavati!


JAFFA TORTA
torta od cokolade i narance

Potrebno:
za biskvit
  1. 6 cijelih jaja
  2. 6 velikih zlica secera
  3. 12 zlica brasna
  4. malo soli
  5. sok i kora/naribana/od 2 narance/
  6. vanilij secer
  7. prasak za pecivo
za kremu:
  1. 2oo grama naribane crne cokolade
  2. 250 grama omeksalog maslaca
  3. 2 vrecice slag pjene
  4. 100 grama secera u prahu
  5. mlijeka po potrebi
za ukrasavanje:
pola litre biljnog slaga ili 2 vrecice slaga
4-5 naranci za sok kojim natopimo biskvitne kore
Reblog this post [with Zemanta]

Jaffa Torta-Torta od narance i cokolade

Moj unuk Zvonimir jedino voli jaffa tortu,ja je radim u dvije verzije,prva verzija je s cokoladnim biskvitom a druga je ova s obicnim biskvitom.
Dakle svake godine je ova torta bar nekoliko puta na nasem stolu!
Najmladjeg clana obitelji se mora uvazavati!


JAFFA TORTA
torta od cokolade i narance

Potrebno:
za biskvit
  1. 6 cijelih jaja
  2. 6 velikih zlica secera
  3. 12 zlica brasna
  4. malo soli
  5. sok i kora/naribana/od 2 narance/
  6. vanilij secer
  7. prasak za pecivo
za kremu:
  1. 2oo grama naribane crne cokolade
  2. 250 grama omeksalog maslaca
  3. 2 vrecice slag pjene
  4. 100 grama secera u prahu
  5. mlijeka po potrebi
za ukrasavanje:
pola litre biljnog slaga ili 2 vrecice slaga
4-5 naranci za sok kojim natopimo biskvitne kore
Reblog this post [with Zemanta]

ponedjeljak, 9. ožujka 2009.

COKOLADNA BOMBA

biskvit
2 dcl vode
25 dkg šećera
16 dkg čokolade
16 dkg mljevenih orasa
7 žumanjaka
3 žl prezli
2 žl ruma
1 prašak za pecivo
7 bjelanjaka
fil
2 jaja
10 dkg šećera u prahu
4 rebra čokolade
20 dkg margarina
glazura
10 dkg čokolade

Priprema

  1. u dva deci vode stavi šećer da prokuha, dodaj čokoladu i mljevene orase i ostavi da se SMIJESA ohladi
  2. prezle natopi sa rumom i dodaj ih u ZUMANJCA, stavi prašak za pecivo i pomješaj s ohladjeom smijesom
  3. na kraju dodaj izlupana BJELANJACA i lagano ih promješaj sa ostalim sastojcima biskvit stavit u namaštenu tepsiju posutu brašnom i pećo oko 45-50 minuta na 150 stupnjeva
  4. za kremu treba jaja lupati na pari pred kraj dodati rastopljenu čokoladu i ostaviti da se hladu u hladno dodati margarin
  5. gore glazura od čokolade

COKOLADNA BOMBA

biskvit
2 dcl vode
25 dkg šećera
16 dkg čokolade
16 dkg mljevenih orasa
7 žumanjaka
3 žl prezli
2 žl ruma
1 prašak za pecivo
7 bjelanjaka
fil
2 jaja
10 dkg šećera u prahu
4 rebra čokolade
20 dkg margarina
glazura
10 dkg čokolade

Priprema

  1. u dva deci vode stavi šećer da prokuha, dodaj čokoladu i mljevene orase i ostavi da se SMIJESA ohladi
  2. prezle natopi sa rumom i dodaj ih u ZUMANJCA, stavi prašak za pecivo i pomješaj s ohladjeom smijesom
  3. na kraju dodaj izlupana BJELANJACA i lagano ih promješaj sa ostalim sastojcima biskvit stavit u namaštenu tepsiju posutu brašnom i pećo oko 45-50 minuta na 150 stupnjeva
  4. za kremu treba jaja lupati na pari pred kraj dodati rastopljenu čokoladu i ostaviti da se hladu u hladno dodati margarin
  5. gore glazura od čokolade

četvrtak, 12. veljače 2009.

KREMPITE a la CUKROV

USLAST
PAVEL IH JE NAREZAO...
MALO CEMO IZRAVNAT KREMU........PA U HLADNJAK
MOJ MUZIC CE IH NAREZAT,ON JE PEDANTAN..HEHEHE
I OVO JE KOLAC ZA KOJEG SVI IMAJU BAS NAJBOLJI RECEPT,PA SVIM OSTALIM PRIDRUZUJEM I MOJ

TIJESTO JE NARAVNO LISNATO ,DVIJE KORE OF COURSE.....

SLAG PO ZELJI


KREMA ZA KREMPITE:

POTREBNO:

  1. 1,5 LIT. MLIJEKA
  2. 5 VELIKIH ZLICA ,JUSNIH BRASNA ILI GUSTINA
  3. 5 CIJELIH JAJA
  4. 10 JUSNIH ZLICA SECERA
  5. PRSTOHVAT SOLI
  6. NARIBANA LIMUNOVA KORICA
  7. 3 VANILIJA SECERA
  8. 50 GRAMA MASLA
  9. PRASAK ZA PECIVO

PRIPREMA

  • USKUHATI 1 LIT. MLIJEKA S MASLOM
  • UGASITI VATRU
  • DODATI SMIJESU OD 5 CIJELIH JAJA,BRASNA,VANILIJE,KORICE LIMUNA,SECERA,PRASKA ZA PECIVO,SOLI-
  • SMIJESU DOBRO IZMIJESATI I DODATI POLA LITRE HLADNOG MLIJEKA
  • UJEDNACENU SMIJESU DODAVATI U USKUHANO MILIJEKO UZ MIJESANJE
  • KAD SMOSVE DODALI OPET UZ MIJESANJE STAVITI NA VATRU I MIJESATI DOK SE SASVIM NE STVRDNE
  • VRUCU KREMU STAVITI NA PRVU KORU
  • KAD SE OHLADI DODATI SLAG,PREKRITI DRUGOM KOROM
  • POSUTI STAUB SECEROM
OHLADJENO REZATI
SAD PAPATI
USLAST

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...