petak, 5. rujna 2014.

SALPA NA GIZU

Salpe su jako fina jadranska riba,na gradele najlipsa....kod kuce je lipa i na gizu.Dobro pecenu zalit maslinovim uljem. Posut persinom i cesnjakom.Uslast.

srijeda, 13. kolovoza 2014.

Fritule,brzi recept

Liti je najbolje radit brze fritule,sigurno uspijevaju i brzo se prze.

Sastojci

500 grama mekog brasna
Malo soli
5Jusnih zlica secera
Salica jogurta
Naribana jabuka
Cimeta na vrh noza
Vrecica praska za pecivo
Vrecica digo kvasca
Vrecica vanilija secera
Oko decilitar rakije
Dva zumanca
Malo mlake vode ako bude trebalo
Tuci mikserom sa nastavcima za tijesto
Staub secer za posipanje
Grozdjice i naribana korica agruma po zelji
Pola litre ulja za przenje

Priprema
Tuceno tijesto nakon dvadeset min nauljenom zlicicom stavljati i peci do latno zute boje u vrelom ulju.posuti secerom.

ponedjeljak, 4. kolovoza 2014.

Pogacice od tikvica

Pogacice od tikvica sa feta sirom i pancetom

Sastojci

Pola kg svjezih tikvica
2 velika jaja
200 grama feta sira
200 grama sitno nasjeckane pancete
Brasna mekog koliko popije
Malo soli
Zlicica vegete
Vrecica praska za pecivo
Oko 2 dcl ulja za przenje

Priprema

Naribati tukvice,posoliti,dodati tucena jaja,malo promjesati.
Dodati usitnjen feta sir i sitno sjeckanu pncetu.
Promjesati te dodati salici brasna u koje smo dodali prasak za pecivo i malo soli.
Mjesati drvenom zlicom te dodati jos brasna,smijesa mora biti kao za americke palacinke,gusta al ne tvrda.
Na ugrijano ulje dodavati jusnom zlicom pogacice.
Przit ih s obe strane do zlane boje.
Posluziti toplo il hladno .

utorak, 1. srpnja 2014.

LJEŠNJAK KOCKE

LJEŠNJAK KOCKE



Sastojci za biskvit:

250 gr nasjeckanih lješnjaka
10 bjelanjaka
15 žlica šećera
1 žlica jabučnog octa
100 gr nutelle

Sastojci za kremu:

1,5 litra mlijeka
10 žlica brašna
10 žumanjaka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
1 margarin
3 vanilija šećera
100 gr čokolade za kuhanje

Priprema:

Na lim staviti masni papir, premazati ga sa margarinom i posuti sa sitno nasjeckanim lješnjacima. Umutiti bjelanjke i postepeno dodajte šećer uz stalno miješanje. na kraju dodati 1 žlicu jabučnog octa. Smjesu od bjelanjaka rasporediti preko lješnjaka i peći sat vremena 150ºC.

Kremu skuhati i kada se ohladi umiješati margarin. Potom je podijeliti na dva dijela i u jednu polovinu dodati otopljenu čokoladu.

Biskvit okrenuti tako da dio sa lješnjacima bude na vrhu, premazati sa nutellom i rasporediti kremu (jedna žlica žute kreme, jedna žlica tamne kreme).

Otopiti jednu čokoladu sa malo margarina i nekoliko žlica mlijeka i popuniti rupe između kreme. Gotov kolač ukrasiti sa šlagom i čokoladom.

Prijatno!

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...