subota, 2. lipnja 2007.

Ako zelite saznati koju dijetu vole zvijezde i zvjezdice u SAD kliknite ovdje SX Dijeta
Ako zelite saznati koju dijetu vole zvijezde i zvjezdice u SAD kliknite ovdje SX Dijeta


srijeda, 30. svibnja 2007.

Un dijeta 2.dan-skrobni-fazol s mrkvom i rajcicom

Fazol/grah/s mrkvom i rajcicom!
Potrebno je:1/2 kg fazola/kojeg ste dan prije stavili topit/,3 kom mrkve,25 dkg pelata rajcice,zlica vegete mediteran,sol,2 zlice maslinovog ulja,vezica persina,glavica cesnjaka,papar po zelji.
Priprema:Oprani i omeksali fazol staviti u veci lonac,preliti hladnom vodom,dodati nasjeckanu mrkvu istaviti da kuha oko 1 sat.Doliti po potrebi vode.Zatim dosoliti,staviti usitnjeni pelat,nasjeckani persin i cesnjak te nastaviti kuhati na laganoj vatri!!Dosoliti i popapriti po potrebi.Ovo ce se kuhati jos dobrih sat do sat i pol.Fazol se treba dobro raskuhati!!!Pri kraju dodati maslinovog ulja i jos samo malo prokuhati!!!.
Jelo je jako lagano i ukusno,a i fazol je zasitan.2/3 mozete uzeti za rucak a 1/3 za veceru.Servirajte uz salatu od kupusa,mrkve i cikle!!!Salatu lako pripremite tako da sve svijeze sastojke naribate,posolite i zacinite po zelji!!!!

Un dijeta 2.dan-skrobni-fazol s mrkvom i rajcicom

Fazol/grah/s mrkvom i rajcicom!
Potrebno je:1/2 kg fazola/kojeg ste dan prije stavili topit/,3 kom mrkve,25 dkg pelata rajcice,zlica vegete mediteran,sol,2 zlice maslinovog ulja,vezica persina,glavica cesnjaka,papar po zelji.
Priprema:Oprani i omeksali fazol staviti u veci lonac,preliti hladnom vodom,dodati nasjeckanu mrkvu istaviti da kuha oko 1 sat.Doliti po potrebi vode.Zatim dosoliti,staviti usitnjeni pelat,nasjeckani persin i cesnjak te nastaviti kuhati na laganoj vatri!!Dosoliti i popapriti po potrebi.Ovo ce se kuhati jos dobrih sat do sat i pol.Fazol se treba dobro raskuhati!!!Pri kraju dodati maslinovog ulja i jos samo malo prokuhati!!!.
Jelo je jako lagano i ukusno,a i fazol je zasitan.2/3 mozete uzeti za rucak a 1/3 za veceru.Servirajte uz salatu od kupusa,mrkve i cikle!!!Salatu lako pripremite tako da sve svijeze sastojke naribate,posolite i zacinite po zelji!!!!

četvrtak, 24. svibnja 2007.

Un dijeta :dan od ribe/srdele pohane u staklenci/

Riba ,pogotovo plava je odlicna i zdrava a uz to jeftina hrana,Eto dana s su srdele bile po 10 kuna za kilo.Kupite malo vise srdela i pripremite ih za dulje vrijeme!!!!
Potrebno je:2 kg srdela/kad ih kupujete nek su srebrenog odsjaja,svjezih ociju/,2 kg kapule slatke ljubicaste,2 glavice cesnjaka,vezica persina,papar u zrnu,lovorov list,ruzmarin,1 limun,2 dcl vinskog octa,malo ulja za przenje i malo brasna.
Priprema:Ocistite srdele,filetirajte,dobro izbrisit/ne prati/,uvaljajte u brasno i poprzete na ugrijanom ulju.U medjuvremenu pripremite preljev od na kolutove narezane crvene kaule,Kapulu stavite na 2 -3 zlice maslinova ulja da se pomalo dinsta/nesmije zazutiti vec samo omeksati,u omeksalu kapulu dodati 1/2 litre vode,kvasinu,papar,sol,lovor,ruzmarin.Sve lagano kuhati oko 10 min.Jos s vrucimzaliti srdele.U dobro oprane staklenke slagati srdele s umakom.Paziti da na vrhu ima tekucine1NA VRH STAKLENKE POSLOZIT KOLUT LIMUNA I DODATI MASLINOVOG ULJA SAMO DA SVE PREKRIJE JER ULJE JE KONZERVANS!!!Ohladjeno pospremiti u hladnjak i konzumirati !!!!
Morate znati da se ovako pripremljena srdela moze konzumirati i do 30 dana ako je na hladnom!!

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...