četvrtak, 24. svibnja 2007.

Un dijeta :dan od ribe/srdele pohane u staklenci/

Riba ,pogotovo plava je odlicna i zdrava a uz to jeftina hrana,Eto dana s su srdele bile po 10 kuna za kilo.Kupite malo vise srdela i pripremite ih za dulje vrijeme!!!!
Potrebno je:2 kg srdela/kad ih kupujete nek su srebrenog odsjaja,svjezih ociju/,2 kg kapule slatke ljubicaste,2 glavice cesnjaka,vezica persina,papar u zrnu,lovorov list,ruzmarin,1 limun,2 dcl vinskog octa,malo ulja za przenje i malo brasna.
Priprema:Ocistite srdele,filetirajte,dobro izbrisit/ne prati/,uvaljajte u brasno i poprzete na ugrijanom ulju.U medjuvremenu pripremite preljev od na kolutove narezane crvene kaule,Kapulu stavite na 2 -3 zlice maslinova ulja da se pomalo dinsta/nesmije zazutiti vec samo omeksati,u omeksalu kapulu dodati 1/2 litre vode,kvasinu,papar,sol,lovor,ruzmarin.Sve lagano kuhati oko 10 min.Jos s vrucimzaliti srdele.U dobro oprane staklenke slagati srdele s umakom.Paziti da na vrhu ima tekucine1NA VRH STAKLENKE POSLOZIT KOLUT LIMUNA I DODATI MASLINOVOG ULJA SAMO DA SVE PREKRIJE JER ULJE JE KONZERVANS!!!Ohladjeno pospremiti u hladnjak i konzumirati !!!!
Morate znati da se ovako pripremljena srdela moze konzumirati i do 30 dana ako je na hladnom!!

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...