četvrtak, 30. kolovoza 2012.

Cokoladne kocke-puno kreme i socnog biskvita

Cokoladne kocke-puno kreme i socnog biskvita


Kad nestane kolaca u kuci,najcesce napravim il raffaello kocke ili ove cokoladne!
Cokoladne imaju prednost jer rijetko je naci osobu koja nevoli cokoladu!
Priprema je jednostavana,a vecinu sastojaka svaka domacica uvijek ima kod kuce!!
Kad su dobro ohladjene doista su kao najbolji sladoled!
Probajte,vasi ukucani ce uzivati,a vi cete biti odusevljeni s kako malo truda ste usrecili svoje najmilije!

SASTOJCI:

biskvit:

  1. 2 velika jaja
  2. naribana korica jedne narance i sok
  3. 4 jusne zlice secera
  4. 6 jusnih zlica brasna
  5. prasak za pecivo
  6. malcice soli
Krema:

  • 1 litra mlijeka
  • 100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
  • 2 zlice gustina
  • 4 zlice brasna
  • 8 jusnih zlica secera
  • 2 vanilija secera
  • par kapi extrakta badema
  • 250 grama maslaca ili margarina za kreme
  • 250 grama staub secera
Najprije,najbolje vecer prije skuhajte bijelu vanilija kremu od mlijeka  u koji dodate smijesu  secera,gustina,brasna i vanilija secera rastopljenoj u jedno 1 dcl mlijeka koje ste ostavili od litre.U zakuhano mlijeko,maknuto sa vatre,mijesajuci dodajte smijesu i mijesajte dok se ne stisne,Ostavite do sutra hladiti,sutra dodajte ohladjenu otopljenu cokoladu i tuceni maslac s staubom!I imate puno odlicne cokoladne kreme!

PRIPREMA:
 Biskvit:

Zumanjca tucite sa secerom,dodajte koricu od narance i sok,zatim brasno u koje ste zamijesali malo soli i prasak za pecivo!
Bjelanjaca dobro tucite i dodajte gornjoj smijesi,Pecite na masnom papiru,na 180 stupnjeva oko 15 min.

SIRUP:

4 dcl vode ,sok jedne narancemkorica narance,15 zlica secera kuhati oko pola sata.
S toplim sirupom preliti topli biskvit.
Biskvit pustiti da se ohladi,premazati hladnom kremom,ukrasiti po zelji ,jos ohladiti i posluziti!

srijeda, 29. kolovoza 2012.

Rolat od cajnih kolutica

Vanilija rolat od cajnih kolutica



Sastojci

  • Kras cajnih kolutica 40 dkg

  • Fil:

  •  25 dkg margarina za kreme ili jos bolje masla
  •  25 dkg staub secera
  •  1/2 L mlijeka
  •  1/2 sipke vanilje ili 3-4 vrecice vanil secera
  •  2 zumanjka
  •  4 zlice secera
  •  4 zlice brasna
  •  5 dkg cokolade
  •  1/2 L zasladjenog soka od narance a moze i mlijeko ili kava
PRIPREMA:
 Kuhati mlijeko sa vanilijom .
 U medjuvremenu izradi 2 zumanjka s 4 zlice secera , 4 zlice brasna i malo mlijeka .
 To ukuhaj u kipuce mlijeko i jos malo prokuhaj da se zgusne .
Dok se krema hladi pjenasto umuti 25 dkg margarina sa 25 dkg secera u prahu i sastavi sa ohladjenom kremom . Podijeli na dva dijela , jedan malo manji od pola i u njega umjesaj 5 dkg otopljene cokolade .

 Umakati cajne kolutice u zasladjeni sok od narance i sastavljaj zutom kremom u rolat . Sastavljen rolat premazi ostatkom zute kreme a preko nje premazi smedju kremu . Rolat izbockaj vilicom ili ukrasi po zelji .

Savijet:

Mozemo i raditi naravno samo sa vanilija kremom,ukrasiti rastopljenom crnom cokoladom i krupno sjeckanim bajamima ili ljesnjacima.
Sa pakiranjem cajnih kolutica od 800 grama trebate napraviti duplu dozu gore navedene kreme.
Dobro ohladiti jer je kao sladoled!
Uslast!!

ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

kokos pita-socna i bogatog okusa

KOKOS PITA-SOCNA I BOGATOG OKUSA
pITE SU OMILJENI KOLACI U CIJELOM SVIJETU.sVE KUHINJE SVIJETA IH SMATRAJU TRADICIONALNO NJIHOVIM!aNGLOSAKSONCI SE PONOSE SVOJIM SLATKIM I SLANIM PITAMA.nI MI NISMO LOSI U BOGATSTVU RAZLICITIH RECEPATA ZA PITE!EVO JEDNE SUPER SOCNE I FINE!
KOKOS PITA

PRHO TIJESTO:
sastojci:

  1. 4 zumanjca
  2. 300 grama brasna
  3. 100 grama secera
  4. 125 grama maslaca
  5. korica i sok limuna
  6. malo soli
  7. 2-3 zlice kokos brasna
  8. par kapi proseka
  9. ako je tijesto pretvrdo dodat mlijeko
krema:
  • 1 litra mlijeka
  • 200 grama kokos brasna
  • 4 bjelanjca
  • 6 zlica gustina
  • 8 zlica secera
  • vanilija secer
  • 200 grama maslaca
  • 200 grama staub secera
preljev

  • 10 zlica secera
  • vode da prelije secer
  • par kapi limuna
  • vanilij secer
 par kapi maraskina



Priprema:
kao i sva prha tijesta dodati suhe sastojke u brasno,promjesati dodati zumanjca,maslac sobne temperature i rukom mjesiti,ostaviti stajati u frizideru oko pola sata.Razvuci i peci u zagrijanoj pecnici oko 30 min na 190 stupnjeva.
Toplo tijesto preliti sirupom,i odmah izliti toplu kokos kremu!

Kuhanje kreme:

Zakuhati mlijeko,dodati gustin i secer za mirisima,uliti u vrelo mlijeko..mijesati i pri kraju dodati kokos brasno,promjesati te dodati cvrsto tucena bjelanjca.Jos malo mijesati na vatri ,maknuti i preliti ,prebaciti na tijesto.Posuti kokosom i ostaviti hladiti!
Ohladjeno rezati i sluziti!

Kocke od sira

(2) jela i kolači


KRIŠKE OD SIRA S JAGODAMA
Sastojci za 10 kriški: Za tijesto: po 75 g pšeničnog i pirovog brašna, 100 g maslaca, 50 g smeđeg šećera, 1 žumance .Za nadjev: 4 jaja, 500 g posnog sira, 300 g light jogurta, 100 g šećera, 50 g maslaca, 2 vrečice instant pudinga, od vanilije, 250 g jagoda. Umijesite sve sastojke za tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom pa ga držite u hladnjaku 30 min. Odvojite bjel
anca od žumanaca. Izmiksajte žumanca, sir jogurt, 50 g šećera i tekući maslac tako da dobijete glatku smjesu. Neprestano miješajući pjenjačom umiješajte puding u prahu. Bjelanca stucite u snijeg sa 50 g šećera pa također pjenjačom umiješajte u sirnu kremu. Pećnicu zagrijte na 175 *C. Tijesto razvaljajte na pobrašnjeloj podlozi na pravokutnik dimenzija 30x20 cm pa gapoložite na lim obložen papirom za pečenje. Oko tijesta stavite limeni okvir za tijesto te veličine pa ga premaažite sirnom kremom i pecite 60 min. Nakon 20 min pokrijte ga aluminijskom folijom. Kad je kolač pečen, izvadite ga i ostavite da se ohladi. Jagode operite očistite, narežite na ploške, posložite po kolaču i, ako želite kolač prelijte pripremljenim preljevom za torte.

Smotana cokoladna torta

(2) jela i kolači
 

SMOTANA ČOKOLADNA TORTA
Sastojci za 12 kriški: Za biskvit: 3 jaja, 1 žumance, 150 g šećera, 2 vanilin šećera, 50 g brašna, 25 g škrobnog brašna, 20 g čokolade u prahu, 1 žličica praška za pecivo, Za kremu: 6 listića želatine, 100 ml likera od čokolade, 125 ml mlijeka, 1 vanilin šećer, 1 žlica čokolade u prahu, 400 g vrhnja za šlag, gotova podloga od prhkog tijesta, (promijera 24 cm), 80 g marmelad
e od marelice. Pećnicu zagrijati na 200*C. Pjenasto izradite jaja sa 2 žlice vruće vode, žumancem, šećerom i vanilin šećerom.Izmiješajte brašno, škrobno brašno, čokoladu u prahu i prašak za pecivo, prosijte na pijenupa sve dobro izmiješajte. Čokoladnu biskkvitnu smijesu razmažite na lim obložen masnim papirom i pecite 12 min. Želatinu namočite u dosta vode da omekša. Izmiješajte liker s mlijekom, vanilin šećerom i čokoladom u prahu. Ne do kraja ocijeđenu želatinu rastopite na laganoj vatri, umiješajte u liker pa ostavite 15 min u hladnjaku. Izmiksajte vrhnje pa ga lopaticom umiješajte u kremu kada se počne želirati. Premažite biskvit pripremljenom kremom pa ga narežite na trake širine 5 cm. Zagrijte marmeladu pa njome premažite pečeno prhko tijesto. Jednu traku namazanog biskvita smotajte u roladu te stavite okomito na sredinu prhke podloge. Ostale trake motajteuokolo te srednje dok ne dobijete promjer torte. Držite je prije posluživanja u hladnjaku barem 2 sata. Ukrasite je po želji.

Torta od badema

(2) jela i kolači

 
TORTA SA LIKEROM OD BADEMA
sastojci za 14 komada : Za tijesto: 4 jaja, 140 g šećera u prahu, 140 g mlijevenih badema, 1 žlica škrobnog brašna,. Za filu: 100g badema u listićima,, 3 žlice šećera u prahu, 1 vrečica pudinga okus badem za kuhanje, 200 ml mlijeka, 2 kapi bademova ulja, 2 žlice likera bademova, (amareto) 400 g vrhnja za šlag, 100 g biskvita ( Karolina gotovih). Jaja i šećer kremasto iz
miksati. Mademe sa škrobnim brašnom umiješati i lagano promješati. Tijesto na posudu obloženu masnim papirom na 180 *C peći 15 min. Kada je pećeno izvrnuti na krpu posutu šećerom, ohladiti i po dužini na tri dijela prerezati. Listiće badema sa 1 žlicom šećerau prahu zamiješati, i u tavi zlatno žuto ispeći. Puding sa 50 ml. mlijeka zamiješati. Ostatak mlijeka sa 2 dvije žlice šećera zakuhati, zamiješati puding prah , mješajući zakuhati. Vrhnje za šlag, puding od badema žlicu po žlicu umiješati.Jedan dio biskvita sa kremom premazati,, sa listićima badema posipati, biskvit na to položiti, opet sa badem kremom premazati, posipati listićima badema. Drugi dio položiti, sa kbaem kremom premazati,, sa listićima badema posipati. Zadnji list biskvita na to položiti. Kolač okolo sa ostatkom kreme premazati sa listićima badema posipati . Najmanje 12 sati ostaviti stajati. U kriškama rezati.


Ambasador torta

(2) jela i kolači

 

 AMBASADOR TORTA
Sastojci: Za biskvit: 12 jaja ( 3x4 ),
4 bijelanjka, 4 žlice šećera, 6 žlica mlijevenih oraha, 2 žlice brašna. Peku se tri kore u okrugloj posudi (promjera 26 cm).
Krema: 12 žumanjaka, 13 žlica gustina, 11 žlica šećera, 1 l mlijeka, 250 g maslaca (margarina).
Od litre mlijeka odliti oko jednu trečinu i umiješati u tome gustin i šećer. Uliti u preostalo mlijeko i kada se zgusne oh

laditi i dodati maslac prethodno izmiksan sa malo šećera u prahu. Kremu podijeliti na tri dijela i u svaku posudicu dodati , 100 g. ohaha (ili badema ili ljepnjaka) mlijevenih, u drugu posudicu dodati kokos i u treču otopljenu čokoladu 100 g.Slagati kore, jedna krema, druga kora druga krema, treča kora teča krema. Namazati tortu sa 500ml. vrhnja za šlag koji izmiksamo i ukrasimo tortu...

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...