subota, 20. listopada 2012.

Torta sa bananko bananicama

Torta sa bananko bananicama

Djeca vole bananko pa ako je torta napunjena bananko kremom i naslaganim bananicama sigurno ce se oduseviti!

O obliku torte sami odlucite,a i ukrasite po zelji.

SASTOJCI:
biskvit:

  1. 6jaja
  2. 10 zlica secera
  3. sok jedne narance
  4. naribana korica narance
  5. 100 grama cokolade za kuhanje-rastopljene
  6. 10 zlica brasna
  7. prasak za pecivo
  8. malo soli
  9. vanilij secer
krema:

  1. 3 vanilij pudinga
  2. 5-6 kapi banana extrakt
  3. 1/2 litre vrhnja za slag
jos:
veliko pakiranje bananko cokoladica,ja sam koristila oko 30 kom.
kokos za livadu
bomboni za ukrasavanje
slag za ukrasavanje

ZERBO KOCKE-SUPER JEDNOSTAVAN RECEPT

ZERBO KOCKE-SUPER JEDNOSTAVAN RECEPT

Branka Jovanov
13. ožujka

Za testo:
250 gr masti

2 dl mleka
25 gr kvasca
4 kašike šećera
5 žumanca
brašno po potrebi

Za fil:
200 gr mlevenih oraha
200 gr kristal šećera

Kvasac i mleko staviti da nadodje, pa zamesiti sa penasto umućenom mašću, žumancima, šećerom i brašnom. Dobro izradjeno testo ostaviti 15 minuta, pa podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti oklagijom u koru oblika pleha u kom će da se peče kolač i redjati: kora, 3 kašike džema od kajsije, 5 kašika fila, kora, džem, fil, kora, džem, fil, kora. Kad se završi postupak, ostaviti kolač na toplo oko 2 sata da nadodje, pre pečenja izbosti viljuškom i peći na 200 stepeni 15 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći još 20 minuta. Pečen kolač preliti glazurom od 150 gr čokolade. ZERBO KOCKE

BANANKO KOCKE RECEPT 2

BANANKO KOCKE RECEPT 2-S FB

Samija Maslan-Dizdarević
11. ožujka

Gordana Filipović


BANANKO - kao kupovne čokoladne bananice

3 želatine
1+2 dl vode
1/2 kg šećera
1/2 extrakta od banana
200 dkg čokolade
5 dkg margarina
2-3 kašike ulja

3 želatine rastopiti u 1 dl vode i ostaviti da malo nabubri
Dodati još 2 dl vode i staviti da prokuha (nesmije vriti)
Skinuti sa vatre i istresti u 1/2 kg šećera i sve zajedno miksati
15 minuta BEZ PRESTANKA
U gotovo dodati 1/2 extrakta od banane i promješati
Istresti u dobro nauljenu tepsiju.
tek onda početi praviti ČOKOLADNU GLAZURU, koju treba
ostaviti par sekundi da stane i preliti preko kolača
Kad se čokolada stegne, rezati nožem, koji se treba stalno umakati u vrelu vodu, radi lakšeg rezanja — sa: ¸medina music.

KARAMEL KOCKE

KARAMEL KOCKE


KREM KOCKE

KORA:7 jaja
7 kasika secera
7 kasika brasna
3 kasika mlevenih oraha+4 seckanih oraha
1 prasak za pecivo
Umuti 7 zumanaca sa secero,dodaj orahe,brasno i prasak za pecivo.Posebno umuti 7 belanaca i polako sjedini peci na 180 oko 15 minuta.Ostaviti da se ohladi pa iseci na dva dela da dobijes dve kore.

FIL: 3 zumanca
200 gr secera
1 vanil secer
300 ml mleka
3 kasike brasna
250 gr margarina sa okusom slatke pavlake

Umuti zumanca,sa secerom,vanilom i brasno te sipati u mleko dok se ne zgusne .Ostavi da se ohladi.Umuti penasto margarin te dodaj kasiku po kasiku hladnog fila dok se ne sjedini.

KARAMEL:200 gr secera
50 gr putera
Istopi margarin dok ne dobije zlatnu boju(na tihoj vatri) te dodati 50 gr puter i brzo sipati po korama.Ostavi da odstoji 5 minuta.

GLAZURA:3 belanca
200 gr secera
Umuti 3 belanca u cvrst sneg,a secer preli sa malo vode da ogrezne i kuvati jedno 5 minuta te vruce polako sipati u sne od belanaca i mutiti kao za sampitu.
Ostavi da se malo prohladi.

Redja se kora sa karamelom +1/2 fila+kora sa karamelom+ostatak fila+sne od belanaca+strugana cokolada odozgo....PRIJATNO :)))
Neke recepte i slike sam prebacila sa sajta gde objavljujem ponekad svoje recepte,bit ce ih jos :)))
Od: Olivera Simpraga

KINDER KOCKE

KINDER KOCKE

RECEPT S fb


Kinder kolac

bijela kora:
6 bjelanaca
kasika ulja
6 kasika secera
2 kasike brasna
pola kesice p. za pecivo

Fill:
6 zutanjaka
kasika brasna
150 gr. secera
3 vanili pudinga
1l. mlijeka
150gr. maslaca
100gr. cokolade za kuhanje

Zutanjke, vanili puding, kasiku brasna i 150gr. secera pomijesati u malo mlijeka, ostalo mlijeko staviti da prokuha i dodati ovaj sastoj. Kad se puding ohladi u njega izmiksati maslac i prepoloviti masu. U jednu polovinu mase dodati 100 gr. istopljenje cokolade.
Na pecenu koru premazati zuti masu, poredati preko toga pettite keks koji ste malo umakali u mlijeko. Preko keksa premazati cokoladnu polovicu smjese i na kraju dodati slag
Od: Sadija K. Kopic

TORTA LEDENI OBLAK

RECEPT SA fb

TORTA LEDENI OBLAK


LEDENI OBLAK.Za koru:8 bjelanaca 400 gr secerai 1 kasika alkoholnog sirceta..Izmutimo bjelanca dodamo secer i mutimo dok se secer ne rastopi zatim dodami sirce i mutimo dok bjelanca ne dobiju potrebnu cvrstocu..Pecemo 30 min na 120 stepeni..Fil:U serpu na sporetu stavljamozumanca 8 kom,2 i po kasike brasna,10 kasika secerai mjesamo zicom za mucenje.Postepeno dodajemo 150 mil mlijeka.Kada k
rem dobije potrebnu gustinu skinemo sa sporeta.Kada se krema ohladi dodamo 250 gr omeksalog putera.Umutimo kesicu slaga.Fil i slag pomjesamo zajedno i prepolovimo na dva dijela.U jedan dio dodamo50 gr suhog grozdza,i 100 gr drobljenih oraha .U drugi dio dodamo 200 gr sto vise isjeckanih ljesnjaka ja sam ostavila malo krupnije pa mi se malo teze sijece kolac.I odozgo 2 slag kreme ili slatko vrhnje zavisi od ukusa.Koru ispeci u plehu i prepoloviti je na 3 dijela.i filovati kore
Od: Edisa Basic-Pozegic

STO SE KUHA? TELETINA U FINOM UMAKU OD VRHNJA

TELETINA U FINOM UMAKU OD VRHNJA


 SASTOJCI:

  1. 750 GRAMA TELETINE BEZ MASNOCE OD PLECKE
  2. 2 GLAVICE KAPULE
  3. 2 PAPRIKE BABURE
  4. 2 LISTA LOVORA
  5. NASJECKANI PERSIN
  6. USITNJENI CESNJAK
  7. 3 JUSNE ZLICE KISELOG VRHNJA
  8. 1 JUSNA ZLICA GUSTINA
  9. SOL
  10. PAPAR
  11. 1 ZLICA KONCENTRATA RAJCICE
  12. 4 ZLICE MASLINOVOG ULJA


 PTILOG KUHANA TJESTENINA I LESO BLITVA SA KUMPIRIMA


KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...