Branka Jovanov
13. ožujka
Za testo:
250 gr masti
2 dl mleka
25 gr kvasca
4 kašike šećera
5 žumanca
brašno po potrebi
Za fil:
200 gr mlevenih oraha
200 gr kristal šećera
Kvasac i mleko staviti da nadodje, pa zamesiti sa penasto umućenom mašću, žumancima, šećerom i brašnom. Dobro izradjeno testo ostaviti 15 minuta, pa podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti oklagijom u koru oblika pleha u kom će da se peče kolač i redjati: kora, 3 kašike džema od kajsije, 5 kašika fila, kora, džem, fil, kora, džem, fil, kora. Kad se završi postupak, ostaviti kolač na toplo oko 2 sata da nadodje, pre pečenja izbosti viljuškom i peći na 200 stepeni 15 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći još 20 minuta. Pečen kolač preliti glazurom od 150 gr čokolade. ZERBO KOCKE
25 gr kvasca
4 kašike šećera
5 žumanca
brašno po potrebi
Za fil:
200 gr mlevenih oraha
200 gr kristal šećera
Kvasac i mleko staviti da nadodje, pa zamesiti sa penasto umućenom mašću, žumancima, šećerom i brašnom. Dobro izradjeno testo ostaviti 15 minuta, pa podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti oklagijom u koru oblika pleha u kom će da se peče kolač i redjati: kora, 3 kašike džema od kajsije, 5 kašika fila, kora, džem, fil, kora, džem, fil, kora. Kad se završi postupak, ostaviti kolač na toplo oko 2 sata da nadodje, pre pečenja izbosti viljuškom i peći na 200 stepeni 15 minuta, a zatim smanjiti na 150 i peći još 20 minuta. Pečen kolač preliti glazurom od 150 gr čokolade. ZERBO KOCKE
Nema komentara:
Objavi komentar