Preskoči na glavni sadržaj

COKOLADNA DIJETA-Sve sto trebate znati

Pa to je pravo otkrice,dijeta je super! U tri dana sam skinila 3 kila a jedem i pijem veliku kolicinu tekucine ,
dakle nije da samo gubim tekucinu!
Dobila sam pred tri dana email s ovom dijetom od prijateljice iz Texasa i odmah sam se odusevila!
Ja volim tjesteninu oli ti manistru,salsu,kokice,povrce,maslinovo ulj a bogme i cokoladu!
Nije mi problem odrec se kave i pit zeleni caj!

U cemu je tajna COKOLADNE DIJETE!
Ona spada u kratke tkz. sedmodnevne dijete jer se nesmije dugo prakticirati!
Potice metabolizam i uravnotezuje sve izmijene u organizmu!
Nema pravila koliko i kada jesti ali se preporucuje ne jesti bar dva sata prije spavanja i obavezno doruckovati!
Nesmijete jesti meso,ribu,jaja,mlijecne proizvode!
Jesti voce,kuhano i svjeze povrce,tamnu cokoladu,tjesteninu,salsu,kokice,suho voce,

OVAKO BI TREBAO IZGLEDATI DAN:

Dorucak:
  1. 100 grama tamne cokolade/moze i one za kuhanje jer su specijalne jako skupe/
  2. 3 dcl soka od narance ili drugog voca
RUCAK:

200 grama tjestenine/integralne/ s salsom
puno razne salate
50 grama cokolade

VECERA.
kokice bez soli/napravite ih sami
voce sve pa i banana
neki pripravak od jogurta bez masnoce
moze jos 50 grama cokolade ako ste gladni pa nemozete zaspati
salate svjeze i povrce mozete grickati kad kod ste gladni!




Hajde probajte!Necete pozaliti!
Kao i za sve dijete treba se posavjetovati s lijecnikom!
2 komentara

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

petak-riba-lokarde s povrcem iz pecnice

LOKARDE S POVRCEM IZ PECNICE

Ako vas muci przenje,pecenje ribe u stanu,ako mrzite sto vam od plave ribe/koja je zdrava,ukusna i jeftina/cijela kuca zaudara na ribu do iduceg petka,onda je za vas idealan ovaj recept.


Najvaznije je otic i kupit sasvim svjeze lokarde iz Jadranskog mora...dakle sutra oko deset sati krenite na peskariju!Ako zivite u Zg mozete krenit i oko 9,dodje vec vecina ribe na Dolac do 9 sati!
Koliko ce vam komada lokardi trebat odlucite sami,al imajte na umu da lokarda nesmije bit mrsavica,one bez naslaga masnoca nisu ukusne i socne,vec suhe i neukusne!
Trkom kuci s peskarije,ocistite lokarde,posto cete ih spremat u pecnici slobodno ih mozete i oprat,zasolite,zauljite i nek malo stanu
Vi u medjuvremenu pokupite svo povrce sto imate u kuci i obavezno nekoliko komada zrele rajcice!
Kod mene je obavezna i puna zlica vegete,al to je kod mene jer ja volim okus koji daje vegeta.
U skrovadu polozite kumpir izrezan na ploske, paprike,crveni luk,tikvice,balancane,pome,karote,zacine,…