četvrtak, 24. travnja 2008.

KOKOS Kocke-socne /bez brasna/

isti kolac mozete napravit i u obliku za torte

KOKOS Socne Kocke

Namirnice:

  • 5 cijelih jaja
  • 1/2 salice griza /ako nesmijete psenicni zamijenite s kukuruznim/
  • 200 grama kokos brasna
  • 300 grama cokolade za kuhanje
  • 2 dcl mlijeka
  • 200 grama margarina
  • mala zlicica soli
  • 10 jusnih zlica secera
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilij secer
  • malo naribane korice od narance i limuna
  • malo mermelade po izboru
PRIPREMA:

  • u mlijeku rastopite margarin
  • jaja odvijite na zumanjce i bjelanjce
  • secer i zumanjca tuci
  • dodati kokosovo brasno
  • dodati rastopljeni margarin s mlijekom i sve mijesati
  • sad dodati griz ,prasak za pecivo,vanilij secer,koricu od agruma
  • lagano mijesati uz dodavanje tucenog bjelanjca
  • na kraju dodati 100 grama rastopljene ohladjene cokolade
  • malo promijesati i izliti na masni papir
  • peci u ugrijanoj pcnici oko 40 min na 180 stupnjeva
  • ispeceni kolac premazati mermeladom i zaliti cokoladnom glazurom
  • Hladno rezati na kocke!
Savijet: Kolac je jako socan i mogu ga konzumirati i osobe alergicne na gluten jer je odlican napravljen s kukuruznom krupicom!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...