četvrtak, 13. prosinca 2012.

POGACA OD SPINATA-DUGOPOLJSKA TURTA

POGACA OD SPINATA-DUGOPOLJSKA TURTA
narodno jelo ko stvoreno za ove hladne zimske dane...tijesto od razenog brasna sa maslinovim uljem,nadjev od spinata,kapule,kumpira i zacina cine ovu pogacu posebnom delicijom.Tko je nije imao prigodu provati sa komina,nek je napravi kod kuce,isto je predobra!
 POGACA OD SPINATA

sastojci

tijesto:

  1. pola kila razenog brasna
  2. 1/4 kila bijelog brasna
  3. malo soli
  4. 4-5 zlica maslinova ulja
  5. 1 zlicica secera
  6. 3 vrecice instant kvasca
 nadjev:

  1.  pola kila kuhanog i mljevenog spinata
  2. kilo kumpira svjezih gratanih,nariban
  3. pola kile crvenog luka,kapule,nariban
  4. 1 jaje
  5. 2 zlice krusnih mrvica
  6. 2 zlice maslinova ulja
  7. nasjeckanog cesnjaka
  8. zlica vegete po zelji
  9. soli i papra po zelji
 priprema:
tijesto
tijesto radimo kao za kruh,kad se digne prepolovimo ga i razvucemo oba dijela u velicini tepsije.
Na masni papir stavimo tijesto,prekrijemo nadjevom od spinata i stavimo drugi dio tjesta.
Pustimo malo dizati i premazemo maslinovim uljem.
Pecemo u zagrijanoj pecnici na 220 stupnjeva oko pola sat.
Vruce namazemo maslinovim uljem i nasjeckanim cesnjakom.


Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...