TORTU SAM BAS SA POSEBNIM VESELJEM RADILA JER JE ZA DIVNU OSOBU KOJA IMA POSEBNO MJESTO U MOM ZIVOTU.TANJA DRAGA,NEDAJ SE,GLEDAJ HRABRO NA ZIVOT,ZIVI GA PUNIM PLUCIMA,JEDNOM RIJECJU UZIVAJ ,A NADAM SE UZIVAT CES I U OVOJ DIVNOJ TORTI BOGATOG OKUSA COKOLADE,VANILIJE I PRZENIH BADEMA SA LAGANIM DODIROM KARAMELA.
SASTOJCI:
biskvit cokolada cimet
- 8 velikih jaja
- 200 grama cokolade za kuhanje
- 2 jusne zlice maraskina
- 8 jusnih zlica secera
- 16 jusnih zlica brasna glatkog
- naribana korica narance
- sok jedne narance
- 1 jusna zlica cimeta
- 1 zlicica instant kave
- vanilij secer
- par kapi extrakta gorkog badema
- prasak za pecivo
- malo soli
- trebat cete jos oko pola litre zasladjenog soka od narance za natopit biskvit
- i pola litre vrhnja za slag
- kutiju karat keksija
- 7 dcl mlijeka
- 3 jaja
- 7 zlica brasna ili mijesano brasno i gustin
- par kapi vanilije
- vanilija secer
- 7 jusnih zlica secera
- 250 grama margarina za kreme
- 250 grama staub secera
- 300 grama krupno mljevenih przenih badema
- saka mljevenog krokanta za ukrasavanje
biskvit:
- razdvojiti bjelanjca od zumanjaca
- u bjelanjca dodati malo soli i tvrdo istuci
- u zumanjce dodati secer,sok narance,naribanu koricu,vanilija secer i arome
- sve dobro tuci mikserom dok nedobijemo gustu kremu
- prethodno otopiti cokoladu,pustiti da se ohladi i dodati u zumanjca
- u brasno umijesati prasak za pecivo i cimet te ga dodati zumanjcima
- dobro izmjesati
- na kraju ubaciti instant granule crne kave
- jos malo izmijesati
- dodati polovinu bjelanjaca,dobro tuci
- drugu polovicu bjelanjaca sasma lagano umijesati
- zamastiti i omrviciti kalup za tortu
- uliti smjesu peci u zagrijanoj pecnici oko 45 minuta na 170-180 stupnjeva il nesto nize
- peceno i ohladjeno razrezati na 3 dijela
KUHANI DIO:
- od mlijeka oduzeti trecinu a ostatak staviti da uskuha sa vanilijom
- u posudu razbiti jaja,dodati secer i ostale sastojke te dobro izmijesati sa mlijekom da bude zitka smijesa
- u uskuhano mlijeko dodati smijesu i vratiti na laganu vatru i mijesati dok sasvim ne stvrdne.
- maknuti sa vatre i ohladiti
- margarin sobne temperature pomijesati sa staub secerom
- u smijesu dodati krupno mljevene przene bademe
- sve umijesati u ohladjenu kuhanu kremu
- IMAMO 3 KORE KOJE TREBA DOBRO NATOPITI ZASLADJENIM SOKOM NARANCE
- SLAGATI 1 KORA+KREMA+KORA+KREMA+KORA
- SVE PREMAZATI KREMOM I STAVITI HLADITI
- OHLADJENU TORTU PREMAZATI SLAGOM
- OBOD TORTE PREKRITI KARAT KEKSOM
- POSUTI CIJELU TORTU MLJEVENIM KROKANTOM
- STAVITI HLADITI
- POSLUZITI UZ SAMPANJAC
Nema komentara:
Objavi komentar