nedjelja, 3. ožujka 2013.

TORTA KARAT

TORTA KARAT

TORTU SAM BAS SA POSEBNIM VESELJEM RADILA JER JE ZA DIVNU OSOBU KOJA IMA POSEBNO MJESTO U MOM ZIVOTU.TANJA DRAGA,NEDAJ SE,GLEDAJ HRABRO NA ZIVOT,ZIVI GA PUNIM PLUCIMA,JEDNOM RIJECJU UZIVAJ ,A NADAM SE UZIVAT CES I U OVOJ DIVNOJ TORTI BOGATOG OKUSA COKOLADE,VANILIJE I PRZENIH BADEMA SA LAGANIM DODIROM KARAMELA.

 SASTOJCI:

biskvit cokolada cimet
  1. 8 velikih jaja
  2. 200 grama cokolade za kuhanje
  3. 2 jusne zlice maraskina
  4. 8 jusnih zlica secera
  5. 16 jusnih zlica brasna glatkog
  6. naribana korica narance
  7. sok jedne narance
  8. 1 jusna zlica cimeta
  9. 1 zlicica instant kave
  10. vanilij secer
  11. par kapi extrakta gorkog badema
  12. prasak za pecivo
  13. malo soli
  14. trebat cete jos oko pola litre zasladjenog soka od narance za natopit biskvit
  15. i pola litre vrhnja za slag
  16. kutiju karat keksija

 sastojci krema

  1. 7 dcl mlijeka
  2. 3 jaja
  3. 7 zlica brasna ili mijesano brasno i gustin
  4. par kapi vanilije
  5. vanilija secer
  6. 7 jusnih zlica secera
  7. 250 grama margarina za kreme
  8. 250 grama staub secera
  9. 300 grama krupno mljevenih przenih badema
  10. saka mljevenog krokanta za ukrasavanje
 PRIPREMA:
biskvit:
  1. razdvojiti bjelanjca od zumanjaca
  2. u bjelanjca dodati malo soli i tvrdo istuci
  3. u zumanjce dodati secer,sok narance,naribanu koricu,vanilija secer i arome
  4. sve dobro tuci mikserom dok nedobijemo gustu kremu
  5. prethodno otopiti cokoladu,pustiti da se ohladi i dodati u zumanjca
  6. u brasno umijesati prasak za pecivo i cimet te ga dodati zumanjcima
  7. dobro izmjesati
  8. na kraju ubaciti instant granule crne kave
  9. jos malo izmijesati
  10. dodati polovinu bjelanjaca,dobro tuci
  11. drugu polovicu bjelanjaca sasma lagano umijesati
  12. zamastiti i omrviciti kalup za tortu
  13. uliti smjesu peci u zagrijanoj pecnici oko 45 minuta na 170-180 stupnjeva il nesto nize
  14. peceno i ohladjeno razrezati na 3 dijela
 PRIPREMA KREME:

KUHANI DIO:
  1. od mlijeka oduzeti trecinu a ostatak staviti da uskuha sa vanilijom
  2. u posudu razbiti jaja,dodati secer i ostale sastojke te dobro izmijesati sa mlijekom da bude zitka smijesa
  3. u uskuhano mlijeko dodati smijesu i vratiti na laganu vatru i mijesati dok sasvim ne stvrdne.
  4. maknuti sa vatre i ohladiti
HLADNI DIO:
  • margarin sobne temperature pomijesati sa staub secerom
  • u smijesu dodati krupno mljevene przene bademe 
  • sve umijesati u ohladjenu kuhanu kremu
 DALJNI POSTUPAK:
  • IMAMO 3 KORE KOJE TREBA DOBRO NATOPITI ZASLADJENIM SOKOM NARANCE
  • SLAGATI 1 KORA+KREMA+KORA+KREMA+KORA
  • SVE PREMAZATI KREMOM I STAVITI HLADITI
  • OHLADJENU TORTU PREMAZATI SLAGOM
  • OBOD TORTE PREKRITI KARAT KEKSOM
  • POSUTI CIJELU TORTU MLJEVENIM KROKANTOM
  • STAVITI HLADITI
  • POSLUZITI UZ SAMPANJAC





Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...