nedjelja, 3. svibnja 2009.

Jaffa Torta-Torta od narance i cokolade

Moj unuk Zvonimir jedino voli jaffa tortu,ja je radim u dvije verzije,prva verzija je s cokoladnim biskvitom a druga je ova s obicnim biskvitom.
Dakle svake godine je ova torta bar nekoliko puta na nasem stolu!
Najmladjeg clana obitelji se mora uvazavati!


JAFFA TORTA
torta od cokolade i narance

Potrebno:
za biskvit
  1. 6 cijelih jaja
  2. 6 velikih zlica secera
  3. 12 zlica brasna
  4. malo soli
  5. sok i kora/naribana/od 2 narance/
  6. vanilij secer
  7. prasak za pecivo
za kremu:
  1. 2oo grama naribane crne cokolade
  2. 250 grama omeksalog maslaca
  3. 2 vrecice slag pjene
  4. 100 grama secera u prahu
  5. mlijeka po potrebi
za ukrasavanje:
pola litre biljnog slaga ili 2 vrecice slaga
4-5 naranci za sok kojim natopimo biskvitne kore
Reblog this post [with Zemanta]

Jaffa Torta-Torta od narance i cokolade

Moj unuk Zvonimir jedino voli jaffa tortu,ja je radim u dvije verzije,prva verzija je s cokoladnim biskvitom a druga je ova s obicnim biskvitom.
Dakle svake godine je ova torta bar nekoliko puta na nasem stolu!
Najmladjeg clana obitelji se mora uvazavati!


JAFFA TORTA
torta od cokolade i narance

Potrebno:
za biskvit
  1. 6 cijelih jaja
  2. 6 velikih zlica secera
  3. 12 zlica brasna
  4. malo soli
  5. sok i kora/naribana/od 2 narance/
  6. vanilij secer
  7. prasak za pecivo
za kremu:
  1. 2oo grama naribane crne cokolade
  2. 250 grama omeksalog maslaca
  3. 2 vrecice slag pjene
  4. 100 grama secera u prahu
  5. mlijeka po potrebi
za ukrasavanje:
pola litre biljnog slaga ili 2 vrecice slaga
4-5 naranci za sok kojim natopimo biskvitne kore
Reblog this post [with Zemanta]

ponedjeljak, 9. ožujka 2009.

COKOLADNA BOMBA

biskvit
2 dcl vode
25 dkg šećera
16 dkg čokolade
16 dkg mljevenih orasa
7 žumanjaka
3 žl prezli
2 žl ruma
1 prašak za pecivo
7 bjelanjaka
fil
2 jaja
10 dkg šećera u prahu
4 rebra čokolade
20 dkg margarina
glazura
10 dkg čokolade

Priprema

  1. u dva deci vode stavi šećer da prokuha, dodaj čokoladu i mljevene orase i ostavi da se SMIJESA ohladi
  2. prezle natopi sa rumom i dodaj ih u ZUMANJCA, stavi prašak za pecivo i pomješaj s ohladjeom smijesom
  3. na kraju dodaj izlupana BJELANJACA i lagano ih promješaj sa ostalim sastojcima biskvit stavit u namaštenu tepsiju posutu brašnom i pećo oko 45-50 minuta na 150 stupnjeva
  4. za kremu treba jaja lupati na pari pred kraj dodati rastopljenu čokoladu i ostaviti da se hladu u hladno dodati margarin
  5. gore glazura od čokolade

COKOLADNA BOMBA

biskvit
2 dcl vode
25 dkg šećera
16 dkg čokolade
16 dkg mljevenih orasa
7 žumanjaka
3 žl prezli
2 žl ruma
1 prašak za pecivo
7 bjelanjaka
fil
2 jaja
10 dkg šećera u prahu
4 rebra čokolade
20 dkg margarina
glazura
10 dkg čokolade

Priprema

  1. u dva deci vode stavi šećer da prokuha, dodaj čokoladu i mljevene orase i ostavi da se SMIJESA ohladi
  2. prezle natopi sa rumom i dodaj ih u ZUMANJCA, stavi prašak za pecivo i pomješaj s ohladjeom smijesom
  3. na kraju dodaj izlupana BJELANJACA i lagano ih promješaj sa ostalim sastojcima biskvit stavit u namaštenu tepsiju posutu brašnom i pećo oko 45-50 minuta na 150 stupnjeva
  4. za kremu treba jaja lupati na pari pred kraj dodati rastopljenu čokoladu i ostaviti da se hladu u hladno dodati margarin
  5. gore glazura od čokolade

četvrtak, 12. veljače 2009.

KREMPITE a la CUKROV

USLAST
PAVEL IH JE NAREZAO...
MALO CEMO IZRAVNAT KREMU........PA U HLADNJAK
MOJ MUZIC CE IH NAREZAT,ON JE PEDANTAN..HEHEHE
I OVO JE KOLAC ZA KOJEG SVI IMAJU BAS NAJBOLJI RECEPT,PA SVIM OSTALIM PRIDRUZUJEM I MOJ

TIJESTO JE NARAVNO LISNATO ,DVIJE KORE OF COURSE.....

SLAG PO ZELJI


KREMA ZA KREMPITE:

POTREBNO:

  1. 1,5 LIT. MLIJEKA
  2. 5 VELIKIH ZLICA ,JUSNIH BRASNA ILI GUSTINA
  3. 5 CIJELIH JAJA
  4. 10 JUSNIH ZLICA SECERA
  5. PRSTOHVAT SOLI
  6. NARIBANA LIMUNOVA KORICA
  7. 3 VANILIJA SECERA
  8. 50 GRAMA MASLA
  9. PRASAK ZA PECIVO

PRIPREMA

  • USKUHATI 1 LIT. MLIJEKA S MASLOM
  • UGASITI VATRU
  • DODATI SMIJESU OD 5 CIJELIH JAJA,BRASNA,VANILIJE,KORICE LIMUNA,SECERA,PRASKA ZA PECIVO,SOLI-
  • SMIJESU DOBRO IZMIJESATI I DODATI POLA LITRE HLADNOG MLIJEKA
  • UJEDNACENU SMIJESU DODAVATI U USKUHANO MILIJEKO UZ MIJESANJE
  • KAD SMOSVE DODALI OPET UZ MIJESANJE STAVITI NA VATRU I MIJESATI DOK SE SASVIM NE STVRDNE
  • VRUCU KREMU STAVITI NA PRVU KORU
  • KAD SE OHLADI DODATI SLAG,PREKRITI DRUGOM KOROM
  • POSUTI STAUB SECEROM
OHLADJENO REZATI
SAD PAPATI
USLAST

KREMPITE a la CUKROV

USLAST
PAVEL IH JE NAREZAO...
MALO CEMO IZRAVNAT KREMU........PA U HLADNJAK
MOJ MUZIC CE IH NAREZAT,ON JE PEDANTAN..HEHEHE
I OVO JE KOLAC ZA KOJEG SVI IMAJU BAS NAJBOLJI RECEPT,PA SVIM OSTALIM PRIDRUZUJEM I MOJ

TIJESTO JE NARAVNO LISNATO ,DVIJE KORE OF COURSE.....

SLAG PO ZELJI


KREMA ZA KREMPITE:

POTREBNO:

  1. 1,5 LIT. MLIJEKA
  2. 5 VELIKIH ZLICA ,JUSNIH BRASNA ILI GUSTINA
  3. 5 CIJELIH JAJA
  4. 10 JUSNIH ZLICA SECERA
  5. PRSTOHVAT SOLI
  6. NARIBANA LIMUNOVA KORICA
  7. 3 VANILIJA SECERA
  8. 50 GRAMA MASLA
  9. PRASAK ZA PECIVO

PRIPREMA

  • USKUHATI 1 LIT. MLIJEKA S MASLOM
  • UGASITI VATRU
  • DODATI SMIJESU OD 5 CIJELIH JAJA,BRASNA,VANILIJE,KORICE LIMUNA,SECERA,PRASKA ZA PECIVO,SOLI-
  • SMIJESU DOBRO IZMIJESATI I DODATI POLA LITRE HLADNOG MLIJEKA
  • UJEDNACENU SMIJESU DODAVATI U USKUHANO MILIJEKO UZ MIJESANJE
  • KAD SMOSVE DODALI OPET UZ MIJESANJE STAVITI NA VATRU I MIJESATI DOK SE SASVIM NE STVRDNE
  • VRUCU KREMU STAVITI NA PRVU KORU
  • KAD SE OHLADI DODATI SLAG,PREKRITI DRUGOM KOROM
  • POSUTI STAUB SECEROM
OHLADJENO REZATI
SAD PAPATI
USLAST

utorak, 13. siječnja 2009.

NINOVA TORTA-TORTA OD LIMUNA


LIMUN TORTA/sve po deset/


SASTOJCI:

  1. 10 jaja
  2. 10 jusnih zlica mljevenih bajama ili pola bajama pola oraha
  3. 10 jusnih zlica secera
  4. 10 jusnih zlica prezle
  5. 1 prasak za pecivo
  6. prstohvat soli
sastojci za kremu:

  1. 25 dkg maslaca
  2. 25 dkg secera-najbolje u prahu
  3. 20 dkg cokolade za kuhanje
  4. sok od 2 limuna
  5. 10 jusnih zlica prezle

PRIPREMA:

  1. tuci zumanjce s secerom
  2. dodati polako tucene bjelanjce
  3. spojiti s bajamima ili orasima ili mjesano
  4. prezlu pomijesanu s praskom za pecivo i s malo soli lagano uz mijesanje dodati
  5. peci oko 45 min na 175 celzija
tijesto prepoloviti,natopiti sokom limuna i narance
filovati kremom
ukrasiti po zelji
U SLAST
  1. dodati prezlu

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...