srijeda, 30. svibnja 2007.

Un dijeta 2.dan-skrobni-fazol s mrkvom i rajcicom

Fazol/grah/s mrkvom i rajcicom!
Potrebno je:1/2 kg fazola/kojeg ste dan prije stavili topit/,3 kom mrkve,25 dkg pelata rajcice,zlica vegete mediteran,sol,2 zlice maslinovog ulja,vezica persina,glavica cesnjaka,papar po zelji.
Priprema:Oprani i omeksali fazol staviti u veci lonac,preliti hladnom vodom,dodati nasjeckanu mrkvu istaviti da kuha oko 1 sat.Doliti po potrebi vode.Zatim dosoliti,staviti usitnjeni pelat,nasjeckani persin i cesnjak te nastaviti kuhati na laganoj vatri!!Dosoliti i popapriti po potrebi.Ovo ce se kuhati jos dobrih sat do sat i pol.Fazol se treba dobro raskuhati!!!Pri kraju dodati maslinovog ulja i jos samo malo prokuhati!!!.
Jelo je jako lagano i ukusno,a i fazol je zasitan.2/3 mozete uzeti za rucak a 1/3 za veceru.Servirajte uz salatu od kupusa,mrkve i cikle!!!Salatu lako pripremite tako da sve svijeze sastojke naribate,posolite i zacinite po zelji!!!!

Un dijeta 2.dan-skrobni-fazol s mrkvom i rajcicom

Fazol/grah/s mrkvom i rajcicom!
Potrebno je:1/2 kg fazola/kojeg ste dan prije stavili topit/,3 kom mrkve,25 dkg pelata rajcice,zlica vegete mediteran,sol,2 zlice maslinovog ulja,vezica persina,glavica cesnjaka,papar po zelji.
Priprema:Oprani i omeksali fazol staviti u veci lonac,preliti hladnom vodom,dodati nasjeckanu mrkvu istaviti da kuha oko 1 sat.Doliti po potrebi vode.Zatim dosoliti,staviti usitnjeni pelat,nasjeckani persin i cesnjak te nastaviti kuhati na laganoj vatri!!Dosoliti i popapriti po potrebi.Ovo ce se kuhati jos dobrih sat do sat i pol.Fazol se treba dobro raskuhati!!!Pri kraju dodati maslinovog ulja i jos samo malo prokuhati!!!.
Jelo je jako lagano i ukusno,a i fazol je zasitan.2/3 mozete uzeti za rucak a 1/3 za veceru.Servirajte uz salatu od kupusa,mrkve i cikle!!!Salatu lako pripremite tako da sve svijeze sastojke naribate,posolite i zacinite po zelji!!!!

četvrtak, 24. svibnja 2007.

Un dijeta :dan od ribe/srdele pohane u staklenci/

Riba ,pogotovo plava je odlicna i zdrava a uz to jeftina hrana,Eto dana s su srdele bile po 10 kuna za kilo.Kupite malo vise srdela i pripremite ih za dulje vrijeme!!!!
Potrebno je:2 kg srdela/kad ih kupujete nek su srebrenog odsjaja,svjezih ociju/,2 kg kapule slatke ljubicaste,2 glavice cesnjaka,vezica persina,papar u zrnu,lovorov list,ruzmarin,1 limun,2 dcl vinskog octa,malo ulja za przenje i malo brasna.
Priprema:Ocistite srdele,filetirajte,dobro izbrisit/ne prati/,uvaljajte u brasno i poprzete na ugrijanom ulju.U medjuvremenu pripremite preljev od na kolutove narezane crvene kaule,Kapulu stavite na 2 -3 zlice maslinova ulja da se pomalo dinsta/nesmije zazutiti vec samo omeksati,u omeksalu kapulu dodati 1/2 litre vode,kvasinu,papar,sol,lovor,ruzmarin.Sve lagano kuhati oko 10 min.Jos s vrucimzaliti srdele.U dobro oprane staklenke slagati srdele s umakom.Paziti da na vrhu ima tekucine1NA VRH STAKLENKE POSLOZIT KOLUT LIMUNA I DODATI MASLINOVOG ULJA SAMO DA SVE PREKRIJE JER ULJE JE KONZERVANS!!!Ohladjeno pospremiti u hladnjak i konzumirati !!!!
Morate znati da se ovako pripremljena srdela moze konzumirati i do 30 dana ako je na hladnom!!

Un dijeta :dan od ribe/srdele pohane u staklenci/

Riba ,pogotovo plava je odlicna i zdrava a uz to jeftina hrana,Eto dana s su srdele bile po 10 kuna za kilo.Kupite malo vise srdela i pripremite ih za dulje vrijeme!!!!
Potrebno je:2 kg srdela/kad ih kupujete nek su srebrenog odsjaja,svjezih ociju/,2 kg kapule slatke ljubicaste,2 glavice cesnjaka,vezica persina,papar u zrnu,lovorov list,ruzmarin,1 limun,2 dcl vinskog octa,malo ulja za przenje i malo brasna.
Priprema:Ocistite srdele,filetirajte,dobro izbrisit/ne prati/,uvaljajte u brasno i poprzete na ugrijanom ulju.U medjuvremenu pripremite preljev od na kolutove narezane crvene kaule,Kapulu stavite na 2 -3 zlice maslinova ulja da se pomalo dinsta/nesmije zazutiti vec samo omeksati,u omeksalu kapulu dodati 1/2 litre vode,kvasinu,papar,sol,lovor,ruzmarin.Sve lagano kuhati oko 10 min.Jos s vrucimzaliti srdele.U dobro oprane staklenke slagati srdele s umakom.Paziti da na vrhu ima tekucine1NA VRH STAKLENKE POSLOZIT KOLUT LIMUNA I DODATI MASLINOVOG ULJA SAMO DA SVE PREKRIJE JER ULJE JE KONZERVANS!!!Ohladjeno pospremiti u hladnjak i konzumirati !!!!
Morate znati da se ovako pripremljena srdela moze konzumirati i do 30 dana ako je na hladnom!!

srijeda, 23. svibnja 2007.

Un dijeta.slanutak i blitva

Kad je dan od grahorica izbor je velik a meni najdrazi je slanutak.Kad se odlucimo kuhati slanutak ,najbolje ga je skuhati nesto vise da imamo u ledu dovoljnu zalihu za vise puta.Kombinacije s slanutkom su nebrojene.Evo jedne koju mozete jesti hladnu i toplu.
Potrebno j1/2 kg. skuhanog slanutka ,1 kg ociscene blitve,1kom veceg kumpira,vezica mlade kapulice.
Priprema:u hladnu vodu stavimo kuhati narezani kumpir,isjeckanu mladu kapulicu,posolimo i pustmo da uzavre.Kad uzavre dodati blitvu i kuhati dok ista neomeksa,oko 20 min.Pazite da se kuha u dovoljnoj kolicini vode.Skuhano ocijediti ali ne sasvim,nek ostane malo juhe od kuhanja,po zelji dodati maslinovo ulje i jos zacina kao sto je papar isl.Jelo je ukusno toplo i hladno!!Uzivajte i mrsavite!!!

Un dijeta.slanutak i blitva

Kad je dan od grahorica izbor je velik a meni najdrazi je slanutak.Kad se odlucimo kuhati slanutak ,najbolje ga je skuhati nesto vise da imamo u ledu dovoljnu zalihu za vise puta.Kombinacije s slanutkom su nebrojene.Evo jedne koju mozete jesti hladnu i toplu.
Potrebno j1/2 kg. skuhanog slanutka ,1 kg ociscene blitve,1kom veceg kumpira,vezica mlade kapulice.
Priprema:u hladnu vodu stavimo kuhati narezani kumpir,isjeckanu mladu kapulicu,posolimo i pustmo da uzavre.Kad uzavre dodati blitvu i kuhati dok ista neomeksa,oko 20 min.Pazite da se kuha u dovoljnoj kolicini vode.Skuhano ocijediti ali ne sasvim,nek ostane malo juhe od kuhanja,po zelji dodati maslinovo ulje i jos zacina kao sto je papar isl.Jelo je ukusno toplo i hladno!!Uzivajte i mrsavite!!!

utorak, 22. svibnja 2007.

UN dileta:mesni dan-janjetina u spinatu

Janjetina u spinatu.
I da niste na Un dijeti sigurno bi uzivali u janjetini s spinatom.U ovo doba jos uvijek ima dobre janjetine a i spinata.Iskoristimo to i pocastimo se ovom splitskom delicijom ,koja kao da je stvorena za sve na Un dijeti !!.
Potrebno je:1 kg janjeceg buta,pola kg spinata velikog lista/moze i blitva/.cesnjak,kapula,persin.komadic suhe slanine,vegeta,sol,3-4 zlice ulja i malo juhe za temeljac!!!.
Sameljite kod kuce ,ili nek vam mesar to napravi ,janjece meso s izrezanom kapulom.To se skupa samelje da se bolje sljubi.Meso posolite,stavite usinjenu pancetu,luk,cesnjak,malo vegete i papra po zelji!!!Na list spinata stavite pripremljenu smijesu,pokrijte s drugim listom i ucvrstite cackalicom!!U lonac stavite juhu kao podlogu,poslozite napravljene savitke,dolijte jos juhe i stavite lagano kuhati!!Nikako mijesati samo lagano protresti:Kuhati oko sat vremena!!!Probajte uzivat cete u posebnom ukusu!!!Zaboravit cete da ste na dijeti!!!

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...