KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
srijeda, 30. svibnja 2007.
Un dijeta 2.dan-skrobni-fazol s mrkvom i rajcicom
Fazol/grah/s mrkvom i rajcicom!Potrebno je:1/2 kg fazola/kojeg ste dan prije stavili topit/,3 kom mrkve,25 dkg pelata rajcice,zlica vegete mediteran,sol,2 zlice maslinovog ulja,vezica persina,glavica cesnjaka,papar po zelji.Priprema:Oprani i omeksali fazol staviti u veci lonac,preliti hladnom vodom,dodati nasjeckanu mrkvu istaviti da kuha oko 1 sat.Doliti po potrebi vode.Zatim dosoliti,staviti usitnjeni pelat,nasjeckani persin i cesnjak te nastaviti kuhati na laganoj vatri!!Dosoliti i popapriti po potrebi.Ovo ce se kuhati jos dobrih sat do sat i pol.Fazol se treba dobro raskuhati!!!Pri kraju dodati maslinovog ulja i jos samo malo prokuhati!!!.Jelo je jako lagano i ukusno,a i fazol je zasitan.2/3 mozete uzeti za rucak a 1/3 za veceru.Servirajte uz salatu od kupusa,mrkve i cikle!!!Salatu lako pripremite tako da sve svijeze sastojke naribate,posolite i zacinite po zelji!!!!
Un dijeta 2.dan-skrobni-fazol s mrkvom i rajcicom
Fazol/grah/s mrkvom i rajcicom!Potrebno je:1/2 kg fazola/kojeg ste dan prije stavili topit/,3 kom mrkve,25 dkg pelata rajcice,zlica vegete mediteran,sol,2 zlice maslinovog ulja,vezica persina,glavica cesnjaka,papar po zelji.Priprema:Oprani i omeksali fazol staviti u veci lonac,preliti hladnom vodom,dodati nasjeckanu mrkvu istaviti da kuha oko 1 sat.Doliti po potrebi vode.Zatim dosoliti,staviti usitnjeni pelat,nasjeckani persin i cesnjak te nastaviti kuhati na laganoj vatri!!Dosoliti i popapriti po potrebi.Ovo ce se kuhati jos dobrih sat do sat i pol.Fazol se treba dobro raskuhati!!!Pri kraju dodati maslinovog ulja i jos samo malo prokuhati!!!.Jelo je jako lagano i ukusno,a i fazol je zasitan.2/3 mozete uzeti za rucak a 1/3 za veceru.Servirajte uz salatu od kupusa,mrkve i cikle!!!Salatu lako pripremite tako da sve svijeze sastojke naribate,posolite i zacinite po zelji!!!!
četvrtak, 24. svibnja 2007.
Un dijeta :dan od ribe/srdele pohane u staklenci/
Riba ,pogotovo plava je odlicna i zdrava a uz to jeftina hrana,Eto dana s su srdele bile po 10 kuna za kilo.Kupite malo vise srdela i pripremite ih za dulje vrijeme!!!!Potrebno je:2 kg srdela/kad ih kupujete nek su srebrenog odsjaja,svjezih ociju/,2 kg kapule slatke ljubicaste,2 glavice cesnjaka,vezica persina,papar u zrnu,lovorov list,ruzmarin,1 limun,2 dcl vinskog octa,malo ulja za przenje i malo brasna.Priprema:Ocistite srdele,filetirajte,dobro izbrisit/ne prati/,uvaljajte u brasno i poprzete na ugrijanom ulju.U medjuvremenu pripremite preljev od na kolutove narezane crvene kaule,Kapulu stavite na 2 -3 zlice maslinova ulja da se pomalo dinsta/nesmije zazutiti vec samo omeksati,u omeksalu kapulu dodati 1/2 litre vode,kvasinu,papar,sol,lovor,ruzmarin.Sve lagano kuhati oko 10 min.Jos s vrucimzaliti srdele.U dobro oprane staklenke slagati srdele s umakom.Paziti da na vrhu ima tekucine1NA VRH STAKLENKE POSLOZIT KOLUT LIMUNA I DODATI MASLINOVOG ULJA SAMO DA SVE PREKRIJE JER ULJE JE KONZERVANS!!!Ohladjeno pospremiti u hladnjak i konzumirati !!!!Morate znati da se ovako pripremljena srdela moze konzumirati i do 30 dana ako je na hladnom!!
Un dijeta :dan od ribe/srdele pohane u staklenci/
Riba ,pogotovo plava je odlicna i zdrava a uz to jeftina hrana,Eto dana s su srdele bile po 10 kuna za kilo.Kupite malo vise srdela i pripremite ih za dulje vrijeme!!!!Potrebno je:2 kg srdela/kad ih kupujete nek su srebrenog odsjaja,svjezih ociju/,2 kg kapule slatke ljubicaste,2 glavice cesnjaka,vezica persina,papar u zrnu,lovorov list,ruzmarin,1 limun,2 dcl vinskog octa,malo ulja za przenje i malo brasna.Priprema:Ocistite srdele,filetirajte,dobro izbrisit/ne prati/,uvaljajte u brasno i poprzete na ugrijanom ulju.U medjuvremenu pripremite preljev od na kolutove narezane crvene kaule,Kapulu stavite na 2 -3 zlice maslinova ulja da se pomalo dinsta/nesmije zazutiti vec samo omeksati,u omeksalu kapulu dodati 1/2 litre vode,kvasinu,papar,sol,lovor,ruzmarin.Sve lagano kuhati oko 10 min.Jos s vrucimzaliti srdele.U dobro oprane staklenke slagati srdele s umakom.Paziti da na vrhu ima tekucine1NA VRH STAKLENKE POSLOZIT KOLUT LIMUNA I DODATI MASLINOVOG ULJA SAMO DA SVE PREKRIJE JER ULJE JE KONZERVANS!!!Ohladjeno pospremiti u hladnjak i konzumirati !!!!Morate znati da se ovako pripremljena srdela moze konzumirati i do 30 dana ako je na hladnom!!
srijeda, 23. svibnja 2007.
Un dijeta.slanutak i blitva
Kad je dan od grahorica izbor je velik a meni najdrazi je slanutak.Kad se odlucimo kuhati slanutak ,najbolje ga je skuhati nesto vise da imamo u ledu dovoljnu zalihu za vise puta.Kombinacije s slanutkom su nebrojene.Evo jedne koju mozete jesti hladnu i toplu.Potrebno j1/2 kg. skuhanog slanutka ,1 kg ociscene blitve,1kom veceg kumpira,vezica mlade kapulice.Priprema:u hladnu vodu stavimo kuhati narezani kumpir,isjeckanu mladu kapulicu,posolimo i pustmo da uzavre.Kad uzavre dodati blitvu i kuhati dok ista neomeksa,oko 20 min.Pazite da se kuha u dovoljnoj kolicini vode.Skuhano ocijediti ali ne sasvim,nek ostane malo juhe od kuhanja,po zelji dodati maslinovo ulje i jos zacina kao sto je papar isl.Jelo je ukusno toplo i hladno!!Uzivajte i mrsavite!!!
Un dijeta.slanutak i blitva
Kad je dan od grahorica izbor je velik a meni najdrazi je slanutak.Kad se odlucimo kuhati slanutak ,najbolje ga je skuhati nesto vise da imamo u ledu dovoljnu zalihu za vise puta.Kombinacije s slanutkom su nebrojene.Evo jedne koju mozete jesti hladnu i toplu.Potrebno j1/2 kg. skuhanog slanutka ,1 kg ociscene blitve,1kom veceg kumpira,vezica mlade kapulice.Priprema:u hladnu vodu stavimo kuhati narezani kumpir,isjeckanu mladu kapulicu,posolimo i pustmo da uzavre.Kad uzavre dodati blitvu i kuhati dok ista neomeksa,oko 20 min.Pazite da se kuha u dovoljnoj kolicini vode.Skuhano ocijediti ali ne sasvim,nek ostane malo juhe od kuhanja,po zelji dodati maslinovo ulje i jos zacina kao sto je papar isl.Jelo je ukusno toplo i hladno!!Uzivajte i mrsavite!!!
utorak, 22. svibnja 2007.
UN dileta:mesni dan-janjetina u spinatu
Janjetina u spinatu.I da niste na Un dijeti sigurno bi uzivali u janjetini s spinatom.U ovo doba jos uvijek ima dobre janjetine a i spinata.Iskoristimo to i pocastimo se ovom splitskom delicijom ,koja kao da je stvorena za sve na Un dijeti !!.Potrebno je:1 kg janjeceg buta,pola kg spinata velikog lista/moze i blitva/.cesnjak,kapula,persin.komadic suhe slanine,vegeta,sol,3-4 zlice ulja i malo juhe za temeljac!!!.Sameljite kod kuce ,ili nek vam mesar to napravi ,janjece meso s izrezanom kapulom.To se skupa samelje da se bolje sljubi.Meso posolite,stavite usinjenu pancetu,luk,cesnjak,malo vegete i papra po zelji!!!Na list spinata stavite pripremljenu smijesu,pokrijte s drugim listom i ucvrstite cackalicom!!U lonac stavite juhu kao podlogu,poslozite napravljene savitke,dolijte jos juhe i stavite lagano kuhati!!Nikako mijesati samo lagano protresti:Kuhati oko sat vremena!!!Probajte uzivat cete u posebnom ukusu!!!Zaboravit cete da ste na dijeti!!!
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...

-
evo uzivajte u samom pogledu,predivno OCITO JE MOJE VRIJEME PROSLO,SAD MOGU UZIVATI U VRIJEDNIM RUCICAMA MOJE PREDIVNE DJECE...EVO BOZICNIH ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
Ovo je prijedlog za zdravi i brzi kolac od mrkve i jabuke. Dijeca ga rado jedu i na taj nacin im obogatimo prehranu i mrkvom koju vecina dij...