Preskoči na glavni sadržaj

Musaka s Ribom/bez mesa/

slikala moja Andrea
Musaka od Povrca i ribe


Za ovu musaku trebate nabaviti filete tunja ili palamide!
Kupite ih dan prije i samlijte kao meso sa strojem ili usitnite mikserom.
Dobro zacinite s morskom soili,sjeckanim cesnjakom,persinom ,zalijte maslinovim uljem i paprom po zelji
i ostavite da odstoji preko noci u frizideru!


Namirnice:/za 4 osobe/

  • 800 grama tunja ili palamide
  • 2 manje ili 1 velika tikvica
  • 1 balancana/moze i nemora/
  • 1 kg kumira/predhodno skuhanih/
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 2 dcl pasata od rajcica
  • 1/2 litre besamela
  • 1 zlica vegete mediteran
  • sol,papar,ruzmarin,cesnjak,persin
Priprema:

  • Kao prvo treba vec pripremljenu usitnjenu ribu malo termicki obradit,stavite pripremljenu smijesu na toplo,ne prevruce maslinovo ulje i uz mijesanje kuhajte oko 15 min i zatim dodajte pasiranu rajcicu i jos dodajte zacina po zelji!
  • Kuhani kumpir izrezite na tanke komade pa ih slazite,najbolje u termostalnu posudu ,nauljenu
  • slazite red kumpira,na to poslozite pola smijese ribljeg mesa,dodajte sa kolute tikvica koje ste malo/samo pet minuta kuhali u slanoj vodi/
  • ako imate pecene balancane sad i nju dodajte
  • sve prekrijte ostatkom ribe
  • na kraju opet ide narezani kumpir i preljev
  • sve zalijte besamelom u koji mozete dodati i sira po zelji
  • pecite u zagrijanoj pecnici oko 35 min na 180-190 stupnjeva.
jelo je dobro i toplo i hladno!
Servirajte uz zelenu salatu!
Uslast!
2 komentara

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

petak-riba-lokarde s povrcem iz pecnice

LOKARDE S POVRCEM IZ PECNICE

Ako vas muci przenje,pecenje ribe u stanu,ako mrzite sto vam od plave ribe/koja je zdrava,ukusna i jeftina/cijela kuca zaudara na ribu do iduceg petka,onda je za vas idealan ovaj recept.


Najvaznije je otic i kupit sasvim svjeze lokarde iz Jadranskog mora...dakle sutra oko deset sati krenite na peskariju!Ako zivite u Zg mozete krenit i oko 9,dodje vec vecina ribe na Dolac do 9 sati!
Koliko ce vam komada lokardi trebat odlucite sami,al imajte na umu da lokarda nesmije bit mrsavica,one bez naslaga masnoca nisu ukusne i socne,vec suhe i neukusne!
Trkom kuci s peskarije,ocistite lokarde,posto cete ih spremat u pecnici slobodno ih mozete i oprat,zasolite,zauljite i nek malo stanu
Vi u medjuvremenu pokupite svo povrce sto imate u kuci i obavezno nekoliko komada zrele rajcice!
Kod mene je obavezna i puna zlica vegete,al to je kod mene jer ja volim okus koji daje vegeta.
U skrovadu polozite kumpir izrezan na ploske, paprike,crveni luk,tikvice,balancane,pome,karote,zacine,…