četvrtak, 24. travnja 2008.

Musaka s Ribom/bez mesa/

slikala moja Andrea
Musaka od Povrca i ribe


Za ovu musaku trebate nabaviti filete tunja ili palamide!
Kupite ih dan prije i samlijte kao meso sa strojem ili usitnite mikserom.
Dobro zacinite s morskom soili,sjeckanim cesnjakom,persinom ,zalijte maslinovim uljem i paprom po zelji
i ostavite da odstoji preko noci u frizideru!


Namirnice:/za 4 osobe/

  • 800 grama tunja ili palamide
  • 2 manje ili 1 velika tikvica
  • 1 balancana/moze i nemora/
  • 1 kg kumira/predhodno skuhanih/
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 2 dcl pasata od rajcica
  • 1/2 litre besamela
  • 1 zlica vegete mediteran
  • sol,papar,ruzmarin,cesnjak,persin
Priprema:

  • Kao prvo treba vec pripremljenu usitnjenu ribu malo termicki obradit,stavite pripremljenu smijesu na toplo,ne prevruce maslinovo ulje i uz mijesanje kuhajte oko 15 min i zatim dodajte pasiranu rajcicu i jos dodajte zacina po zelji!
  • Kuhani kumpir izrezite na tanke komade pa ih slazite,najbolje u termostalnu posudu ,nauljenu
  • slazite red kumpira,na to poslozite pola smijese ribljeg mesa,dodajte sa kolute tikvica koje ste malo/samo pet minuta kuhali u slanoj vodi/
  • ako imate pecene balancane sad i nju dodajte
  • sve prekrijte ostatkom ribe
  • na kraju opet ide narezani kumpir i preljev
  • sve zalijte besamelom u koji mozete dodati i sira po zelji
  • pecite u zagrijanoj pecnici oko 35 min na 180-190 stupnjeva.
jelo je dobro i toplo i hladno!
Servirajte uz zelenu salatu!
Uslast!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...