Doboš Torta
Tijesto: 6 jaja
18 dag šećera
18 dag brašna
Krema: 4 jaja
25 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag čokolade za
kuhanje
25 dag maslaca
Karamel preljev:
20 dag šećer
2 dag maslaca
2 žlice limunova soka
6 žlica vode
Priprema tijesta: Žumanjke, bjelanjke i šećer pjenasto umuti, dodaj brašno. Tijesto podjeli na približno 6 jednakih listova (prmjera oko 25 cm), na namještenom limu oko 15 minuta na oko 185*C. Ohlađene listove premazuj pripremjenom kremom i slaži jedan na drugi. Izvana također premaži istom kremom. Na jedan pečeni list izlij vruči karamel. Malo ohladi, ali još mora biti mekan da se može nožem brzo izrezati u kriške, koje složi na tortu. Nož lagano premaži uljem ili ga provuci kroz razrezani limun.
Priprema kreme: Cjela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhaj na pari neprestano mješajući dok se smjesa dobro ne poveže (s kuhače mora teći kao nit). Ohladi i pjenasto umješaj maslac.
Priprema Karamel preljeva: U tavi s debljim dnom preprži šećer na laganoj vatri. Stalno mješaj (pazi da ne nagori), dok smjesa ne poprimi svjetlosmeđu (karamel) boju. Skini s vatre.
Preuzeto s bloga
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
ponedjeljak, 13. listopada 2008.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar