500 g svinjskog fileta
(lungić)
4 režnja
češnjaka
50 ml aceto
balsmico
senf dijon
sol
papar
ulje
POSTUPAK
- Svinjetinu očistite od masnoće i žilica te je narežite na medaljone 1 - 2 cm debljine.
- Svaki medaljon lagano istucite s batom za meso samo s jedne strane.
- Posolite ih i popaprite te svaki premažite senfom.
- Češnjak sitno narežite i njime posipajte svinjetinu.
- Sve zalijte acetom balsamicom i ostavite u hladnjaku par sati.
- Zagrijte ulje i na njemu popržite medaljone, koje ste izvadili iz marinade, dok ne uhvate boju.
- Dodadajte ostatak marinade i nastavite peći na laganoj vatri u poklopljenoj posudi oko 20 minuta.
- Pred kraj podignite poklopac i ostavite meso tako krčkati dok se umak malo ne zgusne.
Uz ovo jelo paše prilog od krumpira, riže ili kojeg drugog povrća. Mi smo se odlučili za restani krumpir koji sam napravila na klasičan način. Krumpir sam skuhala, luk sam prepekla na malo maslaca tome dodala krumpir, malo mljevene paprike, sol i papar i to je to. :)
Nema komentara:
Objavi komentar