Sastojci/za 6osoba/
- Oko 1-2 kg obotite ribe/skarpine,ugora,batovine isl/
- 1/2 kg crvenog luka -kapule
- glavica nasjeckanog cesnjaka
- vezica persina-nasjeckati
- 2 lista lovora
- mala grancica ruzmarina
- 2 dl proseka
- 1/2 lit.pirea od rajcice
- 2 dcl. maslinovog ulja
- usitniti crveni luk i dusiti ga na maslinovom ulju
- ocistiti ribu i poslagati je na udusenu kapulu-crveni luk/uzeti sto siru posudu debljeg dna-ribu pazljivo posloziti i tokom kuhanja samo treskati nikako mijesati/
- ribu uz treskanje kuhati oko 1o min. pa dodati sol,papar,ruzmarin,lovor
- sve zaliti pasiranom rajcicom-jos malo kuhati i treskati
- dodati prosek i dalje na lagano kuhati uz povremeno treskanje
- pri kraju izvaditi ruzmarin i lovor,dodati nasjeckani persin i cesnjak
- jos malo kuhatu dok skroz ne zgusne
- ostaviti da malo odstoji
Najbolje je servirati uz kuhanu puru i case dobrog vina!
Nema komentara:
Objavi komentar