cokolada ,naranca i puno oraha,mljac...tko to ne voli???
ČOKOLADNA NOVOGODISNJA TORTA
JAFFA TORTA---rapsodija okusa narance i cokolade
SASTOJCI za biskvit:
- 5 cijelih jaja
- 5 velikih zlica secera
- naribana narancina korica
- sok jedne narance
- 20 dkg mljevenih oraha
- 1/2 dcl sherry brendy/maraska liker/
- malo soli
- prasak za pecivo
- 2 jusne zlice brasna
- 1 DCL ULJA
SASTOJCI za kremu
- 250 grama cokolade za kuhanje
- 1 lit mlijeka
- 2 vanilija secera
- 4 jaja
- 4 zlice brasna
- 200 grama maslaca
- korica jedne narance
- 100 grama oraha naribanog
- 5 jusnih zlica smedjeg secera
- saka polovica oraha
- 100 grama zele bombona
- krupno naribana cokolada za kuhanje
- 2-3 narance za sok kojim natopimo biskvit
BISKVIT
BISKVIT IZRADITI KAO STANDARDNI.dAKLE NAJPRIJE UMIJESATI JAJA I SECER,POSTUPNO DODAVATI OSTALE SASTOJKE.Gotovu smijesu staviti u namasceni kalup,peci oko 40 min na 170 stupnjeva.
KREMA,priprema
Zakuhati mlijeko ,dodati cokoladu,kad se cokolada rastopi dodati secer i mirise.
Napose tuci jaja i brasno te ih dodati u zagrijanu smijesu,lagano mijesati i dodati na kraju orahe.
kremu ohladiti i u ohladjenu dodati tuceni maslac.
Ohladjeni biskvit natopiti sokom od narance,puniti kremom,ukrasiti po zelji.
Dobar tek Vam od srca zeli Silvana.
Nema komentara:
Objavi komentar