MOJ PRIJEDLOG ZA HLADNE ZIMSKE DANE
sastojci/za 4 osobe/
- 800 grama junjeceg buta
- 1/2 kg crvenog luka
- 2-3 cesnja cesnjaka
- pola vezice persina
- zlica vegeta
- 2 dcl ulja
- 2 zlice gorcice/senfa/
- i zlicica koncentrata od rajcice
- 1/2 lit vrhlja za kuhanje/2 zlice gustina ili glatkog brasna
PRIPREMA:
- usitnit crveni luk,na ulju s malo soli ga vise udusit nego zutit tako da sasvim omeksa
- meso oprati i narezati na sasvim sitne kockice
- na omeksalu kapulu ,dodati meso
- pirjati oko pola sata
- zatim dodati soli,vegetu i oko 2 dcl vode/vodu dodavati po potrebi/
- kad je skoro sasvim omeksalo meso dodati rajcicu i promijesati
- nek kuha jos oko 5 min i u to dodati smjesu kiselog vrhnja,gorcice i gustina
- sve lagano kuhati uz mijesanje jos desetak minuta
- po zelji dodati jos papra
- servirati uz okruglice od starog kruha,puru ili tjesteninu
USLAST VAM OD SRCA ZELI SILVANA
Nema komentara:
Objavi komentar