I ja nisam imuna na nove spoznaje,rado isprobam nove recepti al isto tako moram zakljuciti da se moji ukucani i ja uvijek vratimo nasim tradicionalnim keksima i kolacima.
Zato danas ponovno pisem o keksima od prhog tijesta.
Ovo je jako stari recept,recept iz vremena kad su jaja bila velika dragocijenost i nije ih se bas svakodnevno upotrebljavalo u izradi kolaca.
Iako su ovi keksi jako jednostavni,po sastavu gotovo sirotinjski jako su lijepi,socni,topljivi i korica limuna s malo cimeta daje im predivan ukus.
Napravite ih i uzivajte u zimskoj veceri sa svojimnajmilijima...salica vrelog caja i keksici s okusom limuna i cimeta su idealna kombinacija.
Jos kad su u obliku srca idealni su za dan zaljubljenih!
SASTOJCI:
- pola kila brasna i to mijesano ostro i meko
- 400 grama margarina
- korica 2 limuna
- mala zlicica cimeta
- 6 jusnih zlica secera
- vanilij secer
- malo soli,prstohvat
PRIPREMA:
U posudu stavite brasno,umijesajte sve suhe sastojke + koricu limuna.U tu smijesu narezite margarin koji je sobne temperature.
Mijesite dok se sasvim ne sljubi brasno i margarin.
Morate dobiti cvrstu al kompaktnu masu tijesta.
Napravite loptu od tijesta i ostavite je pola sata u frizideru.
Sad tijesto razvaljajte,rezite u obliku srca i stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180 stupnjeva
.Pecena srca spajajte mermeladom i uvaljajte u secer u prahu.
Moze dugo stajati al vjerujem da cete ih jako brzo pojesti!
Nema komentara:
Objavi komentar