LAGANA BADEM TORTA
Ka nemamo puno vremena,a zelimo napravit jako ukusnu tortu,uz to tortu koja nikako nije od sirotinjskih,ves cuprotno puna divnih przenih oraha,lagane cokoladne kreme i slaga...kombinacija koju svi vole....dakle domacice drage,mikser u ruke i pripremite ovaj vikend ovu lijepu tortu vasim dragima.
SASTOJCI:
za biskvit
- 5 velikih jaja
- 10 zlica secera
- vanilija secer
- 5 zlice glatkog brasna
- 200 grama przenih krupnije mljevenih/sjeckanih/ badema
- sok jednog limuna
- naribana korica jednog limuna
- prasak za pecivo
- malo soli
- 1 paket maslaca
- 250 grama staub secera
- 200 grama otopljene cokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za slag
- 100 ml vrhnja za slag za ukrasavanje
- odvojeno tuci bjelanjca s malcice soli
- zumanjca i secer i vanilija secer dobro tuci i dobit kremu
- dodati bademe i sok limuna + koricu
- sad usuti brasno u koje smo umijesali prasak za pecivo
- pola utucenog bjelanca odmah dodati i dobro izmijesati
- sad staviti ostatak bjelanjca i lagano ga drvenom zlicom umijesati
- staviti u oblik za toru oblozen masnim papirom
- peci na 180 stupnjeva oko 45 minuta
- ohladiti i prerezati na tri dijela
- maslac sobne temperature zamjesati sa staub secerom
- dodati otopljenu cokoladu za kuhanje
- izmijesati da postane kompaktna krema
- dodati vrhnje za slag i dobro tuci mikserom
- kremom puniti biskvit
- posloziti
- tortu ukrasiti tucenim slagom i ukrasima po zelji
- prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar