srijeda, 17. listopada 2007.

Zdrava Hrana-recept za TOŠA tortu

Toša torta-cokolada i ljesnjaci-bez brasna i masnoca_Potrebno je:8 jaja,25 dkg secera,vanilij secer,40 dkg mljevenih ljesnjaka, 2 zlice griza/preliven s 1 dcl.toplog mlijeka/,150-200 gr. cokolade za kuhanje,pekmez od sljiva za premaz i fil!!.
Priprema : Tuci napose zumanjce i secer,dodavati malo po malo cvrsto tuceni bjelanjac i malo griza i po nekoliko zlica mljevenog ljesnjaka!Smijesu lagano mijesati dok ne dobijemo ravnomijernu smijesu!!Paznja:Ako volite alkohol dodajte malo ruma!!.
Zagrijati pecnicu na 180 stupnjeva,u olik za tortu preliti smijesu i peci oko 45 min.
Ohladjenu prepoloviti ,dijelove spojiti pekmezom od sljiva,sve opet premazati pekmezom i preliti glazurom od cokolade!!.

Zdrava Hrana-recept za TOŠA tortu

Toša torta-cokolada i ljesnjaci-bez brasna i masnoca_Potrebno je:8 jaja,25 dkg secera,vanilij secer,40 dkg mljevenih ljesnjaka, 2 zlice griza/preliven s 1 dcl.toplog mlijeka/,150-200 gr. cokolade za kuhanje,pekmez od sljiva za premaz i fil!!.
Priprema : Tuci napose zumanjce i secer,dodavati malo po malo cvrsto tuceni bjelanjac i malo griza i po nekoliko zlica mljevenog ljesnjaka!Smijesu lagano mijesati dok ne dobijemo ravnomijernu smijesu!!Paznja:Ako volite alkohol dodajte malo ruma!!.
Zagrijati pecnicu na 180 stupnjeva,u olik za tortu preliti smijesu i peci oko 45 min.
Ohladjenu prepoloviti ,dijelove spojiti pekmezom od sljiva,sve opet premazati pekmezom i preliti glazurom od cokolade!!.

petak, 12. listopada 2007.

Zdrava Hrana-Rapsodija povrca u jesen

Potrebno je: 1 glavica kelj
1 balancana
1/ 2 kg tikvica
1/2 kg kumpira 5-6 kom rajcica. 2 kom paprike.
1 klavica kapule,sol,papar ,luk /cesnjak/,persin.
Za preljv/zapeci/ 4 dcl vrhnja/moze i od soje ili umjetne masnoce/,2 jaja i feta sir/100gr./
..Priprema: Ocistiti kelj i listive preliti s vrucom slanom vodom!! Glavicu kapule usitniti,staviti lagano kuhati s zlicom vode,soli i malo maslinovog ulja.Nakon 10 min. dodati nasjeckanu papriku,jos malo prokuhati pa redom dodavati nasjeckane rajcice,tikvice,kumpir,balancane!!sve sastojke kuhati oko sat vremena na laganoj vatri!!Po mogucnosti ne dodavati vodu!!Na kraju dodati sitno nasjeckani cesnjak i persin. Sad uzimamo listove kelja i punimo ih s gotovom smijesom povrca!!Slazemo u vatrostalnu posudu prelijemo s mijesavinom vrhnja,jaja i fete sira/naribanog/Zapeci na i posluziti.Super je uz hladno bijelo vino.Moze biti glavno jelo ali se posluzuje i kao dodatak mesnom jelu ili jelu od ribe!!
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...