srijeda, 29. listopada 2008.

Voće i povrće: Kroštata s kruškama i pinjolima

Voće i povrće: Kroštata s kruškama i pinjolima: "2008. listopad 27
Kroštata s kruškama i pinjolima

Nastavlja se naše mjesečno druženje s kuhanjem na zadanu temu. Ovaj nam je mjesec domaćica nlo , a ona je odabrala pinjole za glavnu namirnicu. Pinjole ne koristim često u kuhanju, što zbog navike, što zbog njihove cijene tako da mi je ova tema predstavljala poseban izazov. Imala sam puno ideja, a najviše onih za slana jela, namaza i tjesteninu, no onda mi je odjednom pala na pamet ideja o jednoj slatkoj jesenjoj kombinaciji. Kombinirajući stare provjerene recepte nastala je ova kroštata s kruškama i pinjolima.

SASTOJCI

Za tijesto:
220 g glatkog brašna
100 g maslaca
80 g smeđeg šećera
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
1 žličica ribane korice naranče
prstohvat soli

Za kruške:
3 kruške oko 160 - 180 g svaka
1 l vode
300 g šećera
1 vanilin šećer
komadić cimeta
1 zeleni kardamom u ljusci
2 žlice ribane korice naranče

Za kremu:
2oo ml slatkog vrhnja
2 jaja
50 g šećera
1 štapić vanilije
40 g pinjola
10 g čokolade za kuhanje


POSTUPAK

1. Prosijte brašno te mu dodajte prašak za p"
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...