srijeda, 13. siječnja 2010.

KUPUS SA SUHIM MESOM



Zimski lonac kupusa

Naši preci nisu mnogo znali o vitaminima,mineralima ....masnočama i slićno
Slucajno ili ne hrana u stara vremena je bila jednostavna,zdrava,puna vitamina i prilagodjena godisnjem dobu.

Kupus je uz grah bio najcesca zimska hrana.
Za praznike su se kuhale SARME/punjene mesne rolice s kiselog kupusa/.
Kiseli kupus s kukuruznim brasnom je bio dnevni ritual.
Ništa manje popularno jelo nasih predaka je KUPUS sa Dimljenim suhim mesom i domaćim kobasicama.

Danas je na mom stolu jednostavno jelo od zelenog kupusa i crvenog kupusa.

Priprema je jako jednostavna a jelo izdašno i jako ukusno.

SASTOJCI:

1 glavica zelenog kupusa
1 glavica crvenog kupusa
1 glavica crvenog luka
glavica češnjaka
vezica peršina
3 zlice ulja
komad dimljene sušene svinjske glave
komad pancete
domaća kobasica
1 mrkva
1 kumpir


PRIPREMA

Na prženi luk dodajte nasjeckani kupus.
Poslozite suho meso i kobasice
Dodajte nasjeckanu mrkvu i kumpir
Dodajte vode da prekrijete meso.
Kuhati na laganoj vatri oko 2 sata.
Posoliti po potrebi.
Na kraju dodati nasjeckanu pancetu,češnjak i persin.


Jelo je jako jednostavno i moze biti kompletan obrok.
Posluzite ga uz domaci kruh od crnog brasna i popijte čašu crnog vina za bolju cirkulaciju.
SRCE I CRNO VINO SE VOLE!!!!


Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket


Bookmark and Share




Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...