srijeda, 8. veljače 2012.

ORASI-tope se u ustima!!





Dok moj suprug na ulici cisti led i snijeg,ja ovih snijeznih i ledenih daba jos vise uzivam u kuhinji.
Kad ovako stisne zima nema lijepseg od kuce koja mirise na tek peceni kruh i kolace.
Ves dugo nisam radila orahe i sasvim slucajno sam ih se sjatila.
Napravila sam samo jednu dozu ,pa dok sam ja sjela napisat ovaj recept vec se sve pojelo.
Obecala sam kasnije napravit jos bar dvije doze.
Da bi orahe mogao jest i moj suprug ja sam ih iznimno napravila od mljevenih badema.
U tijesto i onako neidu jaja ,pa iako imaju nesto masnoce vise, ipak ih mogu jest svi koji imaju problema sa zuci!
ORASI:


Sastojci

  • Tijesto

  •  30 dag pšeničnog brašna /pola ostrog pola bijelog/
  •  15 dag mljevenih oraha/ja sam orahe zamijenila bademima/
  •  10 dag šećera
  •  2 žlice čokolade u prahu ili kakaa
  •  25 dag masla ili margarina
  •   kora naranče  
  •   malo soli 

  • Krema

  •  7 dag mljevenih oraha/i ovdje sam orahe zamijenila bademima/
  •  5 dag šećera u prahu
  •  1 žlica kakaa ili čokolade u prahu
  •  1 žlica ruma/ja sam stavila zlicu maraskina
  •  malo mlijeka
PRIPREMA:






Priprema je lagana,sve sastojke izmijesati i napraviti cvrsto tijesto.Kad je gotovo ostaviti ga odlezati u frizideru oko sat vremena.S malom zlicicom raditi oblik oraha i naslagati ga na tepsiju,Peci na oko 180 stupnjeva jedno 15-20 minuta.Nek se osuse .Ohladiti ih i spajati kremom napravljenom od mljevenih oraha ili badema .
Krema se lako radi samo sve sastojke prelijemo vrelim mlijekom.
Ohladiti i posluziti,
Predobri su!! 
 


Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...