Nemam obicaj pisati o recepti koji nisu izvorno moji ali ovaj put radim iznimku jer mislim da ga treba sto vise domacica probati!!Jednostavan a tako ukusan!Probajte!!
Sastojci
sastojci | |
---|---|
2 cijela | jaja |
1 šalica | šećera |
2 paketića | vanilin šećera |
1 šalica | ulja |
1 i pol šalica | mlijeka |
1 šalica | brašna |
pola šalice | pšenične krupice (grisa) |
2 i pol šalice | mljevenog maka |
1 paketić | praška za pecivo |
2 žlice | čokolade u prahu |
1 žlica | ruma |
za premaz | |
6-7 žlica | marmelade od šipka |
1 žlica | meda |
1 žlica | ruma |
čokoladna glazura | |
10 dag | čokolade sa 70% kakaa |
8 dag | maslaca |
2 žlice | vode |
- Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno, pšeničnu krupicu (gris), prašak za pecivo, čokoladu u prahu, mljeveni mak i rum.
- Izliti u namašteni i pobrašnjeni dublji lim za pečenje. Peći na 180 stupnjeva.
- Za premaz na pari razraditi rum, marmeladu i med, te namazati preko toplog kolača.
- Za glazuru sve sastojke otopiti na pari, i preliti preko hladnog kolača.
Nema komentara:
Objavi komentar