- Evo danas slavimo Dan Neovisnosti,i nije da se nesto po gradu osijeca da je praznik.
Suprug i ja smo ovaj dan na neki nacin zeljeli obiljezit pa iako nam je obitelj sad rastrkana svi mi koji smo ovdje u Splitu sijeli smo za zajednicku trpezu.
Petak je pa je na meniu bila riba a kolac je prilagodjen onom sto moj suprug i tata smiju jesti,dakle ne premasan i s teskom kremom.
Ovo je kao neka vrst brzinskog medenjaka,odista ima okus na medenjake.
SASTOJCI
- 4 cijela jaja
- 8 zlica jusnih secera/smedjeg/
- 9 jusnih zlica brasna
- malo soli
- 2 dcl biljnog ulja
- 2 zlicice proseka
- saka nasijeckanih bajama ili ljesnjaka ili sto god zelite od orasastih plodova
- 1 zlicica mljevenog cimeta
- 2 jusne zlice kakaa
- nasijeckana cokolada s najmanje 50% kakaka
- prasak za pecivo
- PRIPREMA:
- brza i jednostavna,samo tuci napose bjelanjca i s druge strane zumanjca s secerom i prosekom,sastojke polako dodavati i to brasno pomijesamo s malo soli i praskom za pecivo i bjelanjca.Ostale sastojke na kraju,lagano izmiojesati.
Peci u zagrijanoj pecnici 160 stupnjeva oko 20 min - Izrezati i posluziti!
1 komentar:
sviđaju mi se sastojci i mogu zamisliti kakvog je okusa ovaj kolač, odličan recept
Objavi komentar