SASTOJCI:
Biskvit:
- 1 veliko jaje
- 2 kapi extrakta od ljesnjaka
- 2 velike jusne zlice secera
- vanilij secer
- malo praska za pecivo
- 3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka
- 1 velika jusna zlica brasna
- malo soli
1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
2-3 kapi extrakta ljesnjaka
300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
250 grama masla ili margarina za kreme
250 grama mljevenog secera-staub
SIRUP za biskvit
2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera
PRIPREMA:
Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.
Krema:
Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sjemenkama vanilije,s malo mlijeka umijesamo kremu od brasna,secera i dodamo u uskuhano mlijeko,snazno mijesati dok se ne stisne...ohladiti pokriveno!
Rastopiti cokoladu dodati hladnoj kremi,dodati mljevene przene ljesnjake i na kraju mjesavinu masla i staub secera.
Kremu rasporediti po biskvitu kojeg smo dobro zalili sirupom,sirup dobijemo kuhanjem gore navedenih sastojaka jedno 20 min.
Sve ohladiti,ukrasiti slagom i pozelji posuti ljesnjakom!
Dobro ohladiti i posluziti!
Prijatno!!
Nema komentara:
Objavi komentar