MOJE BUHTLE U SLICI I RIJECI
tradicionalni recept,rahle,socne,mekane,mirisne domace buhtle
Svi mi govore,da je fotkica najvaznija kod pisanja uputa za kolace,vjerujem da je to istina,no ja sam samo obicna domacica koja vecinu vremena provodi u kuhinji i nemam svremena se posvetiti fotkanju!Zato se nadam da Vam nece lose fotkice unistiti opci dojam uspjesnog recepta !
tijesto
- 2 zumanjca
- 500 grama brasna
- korica jedne narance
- sok narance
- 5 jusnih zlica secera
- vanilija secer
- 2 jusne zlice suhog kvasca
- 1 dcl ulja
- 1 dcl toplog mlijeka
- malo soli
- Najvaznije je da svi sastojci za tijesto budu topli,jer se buhtle bas moraju dobro dignuti.
- dakle u posudu stavimo ugrijano brasno
- u brasno umijesamo suhe sastojke
- dodamo zumanjca
- te toplo mlijeko i topli sok od narance
- zamijesamo,ako treba dodamo jos malo brasna
- tijesto dobro razraditi,nek bude jako mekano
- ostaviti na toplom da se dize
3 komentara:
na zanimljiv način ih ti praviš. ja ih režem na kvadratiće, punim, savijam tijesto i slažem u tepsiju. ovo mi je baš dobra fora!
eeee hvala ti Snjezo,ja sam to onako usput pokupila..i nekako ide brzo,nema problema sa filom..
ja ih pravim kako Snježa kaže, ali ovo mi se čini vrlo zanimljivo i brže pa ću to prisvojiti :)
Objavi komentar