Upotrebim kalup za vijenac,ne onaj duboki za kuglof,dakle plici i veceg promjera!
SASTOJCI
biskvit:
- 5 jaja
- 10 zlica secera
- 15 zlica brasna
- sok jedne narance+korica
- prasak za pecivo
- vanilij secer
- 100 grama cokolade za kuhanje
- 250 grama maslaca ili margarina za kreme
- 250 grama staub secera
- 100 grama przenih mljevenih ljesnjaka
- 200 ml vrhnja ta slag
- 500 grama visanja bez kostica iz leda
- 15 zlica secera
- vode da prekrije
- BISKVIT STANDARDNO,JA OBAVEZNO NAPOSE TUCEM BJELANJCA,DAKLE ZUMANJCA SA SECEROM,SOKOM OD NARANCE I NARIBANOM KORICOM DOBRO IZMIKSAM,DODAM ZATIM TOPLJENU COKOLADU,BRASNO SA IZMJESANIM PRASKOM ZA PECIVO.
- SMIJESU MIJESAM SREDNJE JAKO,DODAM VANILIJ SECER,POLA DOBRO TUCENIH BJELANJACA I ZAMJESAM JOS MALO MIKSEROM.
- NA KRAJU DODAM OSTATAK BJELANJACA,LAGANO DRVENOM ZLICOM PROMJESAM I STAVLJAM U KALUP.
- PECI OKO 40 MINUTA U UGRIJANOJ PECNICI NA OKO 180 STUPNJEVA.
- OHLADJENI VIJENAC PREPOLOVITI
- PUNITI KREMOM KOJA SE NE KUHA VEC SE NAJPRIJE TUCE MASLAC SOBNE TEMPERATURE SA STAUB SECEROM.
- U SMIJESU MASLA DODATI VRHNJE ZA SLAG,TUCI I DALJE DA SE SJEDINI I NA KRAJU DODATI ZAPRZENE MLJEVENE LJESNJAKE
- OHLADJENI BISKVIT,PRVU POLOVICU ZALITI SIRUPOM OD VISANJA,POSLAGATI VISNJE,STAVITI POLA KREME.
- POKLOPITI,SVE PREMAZATI OSTATKOM KREME.
- SAD NAPRAVITI OCAKLINU OD 200 GRAMA COKOLADE ZA KUHANJE I 5-6 ZLICA ULJA
- PRELITI VJENAC
- POSUTI KRUPNIM LJESNJACIMA
- UKRASITI USECERENIM VISNJAMA ILI VISNJAMA IZ KUHANOG SIRUPA
Nema komentara:
Objavi komentar