Preskoči na glavni sadržaj

Dijeta 7 Dana-brza i efikasna dijeta

Dragi moji citatelji,proslo je doba Blagdana,nabacili smo nesto kila,kao i svake godine,i sad razmisljamo o dijetama!Ima dijeta svih vrsta i sve su jako efikasne,ako j vjerovati svemu sto pise!U svijetu je jako popularna,jos uvijek,mediteranska dijeta,koja i nije prava dijeta vec nacin prehrane i zivota!Toplo preporucam ovaj nacin kuhanja i prehrane no to je za duge staze a ako zelite brzo vratiti stare kile evo jedne dijetice!!!


Dijeta 7 Dana


Prvi Dan
  • /dorucak 2-3 jabuke,1 jogurt s zlicom suhog voca/
  • rucak: juha od povrca/skuhati juhu od raznog povrca,ukljuciti i kumpir na malo maslinovog ulja/
  • poslijepodne kukuruzni kruh i mladi nemasni sir/oko 100 grama sira i dvije fete kruha/
  • vecera:kuhano povrce/blitva,spinat,prokulica,kelj/s malo maslinova ulja i 1 tvrdo kuhano jaje
Drugi Dan

  • dorucak: salica vocnog caja s smedjim secerom i 2 banane
  • rucak kao i prvog dana
  • poslijepodne jogurt i kukuruzni kruh
  • vecera kuhano povrce

Treci Dan

  1. dorucak:kukuruzni kruh i maslac
  2. rucak kao i prvog dana
  3. poslijepodne 100 grama cokolade za kuhanje
  4. vecera kuhano povrce i 1 jaje
Cetvrti Dan

  • Dorucak:kukuruzni kruh i jogurt
  • rucak riblja juha ili kokosja juha i leso riba ili meso
  • poslijepodne: 2 banane
  • vecera kukuruzni kruh i maslac
Peti Dan kao prvi,sesti dan kao drugi ,sedmi kao cetvrti!I tako ponavljamo dok izdrzimo!!
Naravno da za ovu dijetu treba konzultirati lijecnika!!Dijeta je jako efikasna ali i teska!!Treba naglasiti da nezaboravimo uzimati sto vise tekucine,2-4 litre dnevno i to vode ili vocnog caja!!
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

petak-riba-lokarde s povrcem iz pecnice

LOKARDE S POVRCEM IZ PECNICE

Ako vas muci przenje,pecenje ribe u stanu,ako mrzite sto vam od plave ribe/koja je zdrava,ukusna i jeftina/cijela kuca zaudara na ribu do iduceg petka,onda je za vas idealan ovaj recept.


Najvaznije je otic i kupit sasvim svjeze lokarde iz Jadranskog mora...dakle sutra oko deset sati krenite na peskariju!Ako zivite u Zg mozete krenit i oko 9,dodje vec vecina ribe na Dolac do 9 sati!
Koliko ce vam komada lokardi trebat odlucite sami,al imajte na umu da lokarda nesmije bit mrsavica,one bez naslaga masnoca nisu ukusne i socne,vec suhe i neukusne!
Trkom kuci s peskarije,ocistite lokarde,posto cete ih spremat u pecnici slobodno ih mozete i oprat,zasolite,zauljite i nek malo stanu
Vi u medjuvremenu pokupite svo povrce sto imate u kuci i obavezno nekoliko komada zrele rajcice!
Kod mene je obavezna i puna zlica vegete,al to je kod mene jer ja volim okus koji daje vegeta.
U skrovadu polozite kumpir izrezan na ploske, paprike,crveni luk,tikvice,balancane,pome,karote,zacine,…