nedjelja, 22. veljače 2015.

Cokoladni vijenac s visnjama

COKOLADNI VIJENAC S VISNJAMA

 
Volim umjesto uobicajene torte napraviti vijenac,jer ostavlja fini dojam na stolu,prazna sredina daje mogucnost dodatne dekoracije a i jako je zahvalan za rezanje i dijeljenje!
Upotrebim kalup za vijenac,ne onaj duboki za kuglof,dakle plici i veceg promjera!

SASTOJCI

biskvit:

  1. 5 jaja
  2. 10 zlica secera
  3. 15 zlica brasna
  4. sok jedne narance+korica
  5. prasak za pecivo
  6. vanilij secer
  7. 100 grama cokolade za kuhanje
krema:

  • 250 grama maslaca ili margarina za kreme
  • 250 grama staub secera
  • 100 grama przenih mljevenih ljesnjaka
  • 200 ml vrhnja ta slag
  •  
preljev:

  1. 500 grama visanja bez kostica iz leda
  2. 15 zlica secera
  3. vode da prekrije
 PRIPREMA:

  • BISKVIT STANDARDNO,JA OBAVEZNO NAPOSE TUCEM BJELANJCA,DAKLE ZUMANJCA SA SECEROM,SOKOM OD NARANCE I NARIBANOM KORICOM DOBRO IZMIKSAM,DODAM ZATIM TOPLJENU COKOLADU,BRASNO SA IZMJESANIM PRASKOM ZA PECIVO.
  • SMIJESU MIJESAM SREDNJE JAKO,DODAM VANILIJ SECER,POLA DOBRO TUCENIH BJELANJACA I ZAMJESAM JOS MALO MIKSEROM.
  • NA KRAJU DODAM OSTATAK BJELANJACA,LAGANO DRVENOM ZLICOM PROMJESAM I STAVLJAM U KALUP.
  • PECI OKO 40 MINUTA U UGRIJANOJ PECNICI NA OKO 180 STUPNJEVA.
  • OHLADJENI VIJENAC PREPOLOVITI
  • PUNITI KREMOM KOJA SE NE KUHA VEC SE NAJPRIJE TUCE MASLAC SOBNE TEMPERATURE SA STAUB SECEROM.
  • U SMIJESU MASLA DODATI VRHNJE ZA SLAG,TUCI I DALJE DA SE SJEDINI I NA KRAJU DODATI ZAPRZENE MLJEVENE LJESNJAKE
  • OHLADJENI BISKVIT,PRVU POLOVICU ZALITI SIRUPOM OD VISANJA,POSLAGATI VISNJE,STAVITI POLA KREME.
  • POKLOPITI,SVE PREMAZATI OSTATKOM KREME.
  • SAD NAPRAVITI OCAKLINU OD 200 GRAMA COKOLADE ZA KUHANJE I 5-6 ZLICA ULJA
  • PRELITI VJENAC
  • POSUTI KRUPNIM LJESNJACIMA
  • UKRASITI USECERENIM VISNJAMA ILI VISNJAMA IZ KUHANOG SIRUPA
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...