Šunka u kruhu
HAM IN BREADINTEGRATES:
- 1 kg of cooked ham
- 500 gram of farina type 500 or 550
- 125 gram of butter
- 1 tea cup of milk
- 3 eggs
- 1 tea spoon of sea salt
- fresh yeast- 2 cubes
- 1 tea spoon of sugar
PREPARE:
- Add yeast in warm milk/add tea spoon of farina,tea spoon of sugar and tea spoon of sea salt and mix and that leave on warm place until yeast became 3-4 time bigger/
- add farina in big pot-add prepared yeast
- add eggs
- add butter
- sea salt
- add warm milk
- mix it well with big! spoon and with your own hands!
- put all on warm place for about 1 hour
- now roll out dough
- add ham in that dough
- put it in warm oven and bake for about 1 hour on 180 Celsius
I hope You will love this dish made by my oldest daughter Andrea!!
BRAVO Andrea!
Sunka u Kruhu:
SASTOJCI
1 kg kuhane šunke (ja sam koristila rolanu šunku)
500 g glatkog brašna
125 g maslaca
2 dcl mlijeka
3 jaja
svježi kvasac
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 žumanjak za premazivanje
malo sezama za posipanje
POSTUPAK
- Kvasac razmrvite te ga pomiješajte s žličicm šećera, žlicom brašna i malo toplog mlijeka. Ostavite kvasac na toplom mjestu dok ne udvostruči volumen.
- Brašno prosijte u posudu te u sredini brašna napravite udubinu.
- U udubinu u brašnu stavite nadošli kvasac, jaja, mlijeko, sol, šećer i maslac.
- Sve dobro izmiješajte drvenom kuhačom.
- Kada se sastojci spoje nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete kompaktno glatko tijesto. Da bi spriječili ljepljenje tijesta za ruke prije nego počmete mijesiti dobro ih posipajte brašnom.
- Gotovo tijesto pokrijte kuhinjsom krpom i ostavite na toplom barem pola sata dok ne udvostruči volumen.
- Lim za pečenje namastite i posipajte brašnom ili ga pak možete samo obložiti papirom za pečenje.
- Na tako pripremljen lim stavite tijesto i malo ga razvucite rukama.
- Na tijesto položite kuhanu šunku.
- Od jednog žumanjka i malo vode zamutite smijesu kojom ćete premazati šunku.
- Kad šunku premažete pažljivo razvucite tijesto preko nje. Obložite šunku ravnomjerno tijestom sa svih strana.
- Premažite tijesto sa preostalim žumanjkom i posipajte sezamom.
- Pecite u zagrijanoj pećnici pri 180 stupnjeva o 60 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar