Nedjelja je,kisa nas je opet posjetila i ponovno pretvorila jos jednu nedjelju u prilicno otuzan dan.
Da malo popravim svoje raspolozenje a i raspolozenje obitelji odlucila sam se popodne napravit ovaj predobar kolac od jogurta.
Priprema nije prekomplicirana,samo malo dobre volje i oko 90 minuta posla dok se sve ispece.
SASTOJCI:
za cokoladno tijesto:
3 žumanjca
2 cijela jaja
6 jušnih žlica šećera
4 jušne žlice kakao praha
3 jušne žlice brašna
1 zlićicu mljevenog cimeta
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
malo naribane limunove korice
1 žlica prošeka
1 jušna žlica masla
4 jušne žlice ulja biljnog
malo soli
za tijesto od jogurta:
1 litru jogurta,čvrstog ili 5 čašica jogurta čvrstog
2 jušne žlice griza
3 bjelanjca
5 žlica šećera
sok od pola limuna
malo soli
prašak za pecivo
vanilij šećer
limunova korica naribana
PRIPREMA
TAMNO TIJESTO
Miješati 3 žumanjca,2 cijela jaja i šecer,dodati kakao i još miješati.
U dobivenu smijesu polako dodavati brašno izmiješano sa praskom za pecivo i malo soli.
Dodati cimet,koricu limuna,maslac i ulje,miješati,dodati prošek,limunov sok i mlake vode po potrebi!
Izmiješati,uliti u posudu za pečenje i dopola ispeci..../pecnica mora biti ugrijana na oko 170 stupnjeva/
TIJESTO BIJELO-JOGURT
Najprije dobro tuci 3 bjelanjca sa secerom,par kapi limunovog soka i malo mlake vode,dodati griz,malo izmijesati,dodati jogurt i jos malo mješati,drvenom žlicom.
Kad griz malo omeksa dodati prasak za pecivo i mirise po želji.
Priprema:
Na napola peceno tamno tijesto staviti sloj mermelade od marelice,prekriti bijelim tijestom,peci oko 40 minuta na 160 stupnjeva.Toplo posuti ribanom crnom čokoladom.
Ohladiti,rezati i uživat u bogatstvu okusa!
EVO GORAN UŽIVA U KOLAČU!!!
Nema komentara:
Objavi komentar