SASTOJCI:
- /za biskvit/
- 5 cijelih jaja
- 10 jusnih zlica secera
- 10 jusnih zlica brasna bupkom punih
- malo soli
- naribana korica narance i limuna
- 2 jusne zlice soka od narance
- prasak za pecivo
- vanilij secer
- 1/2 litre milijeka
- 2 cokoladna pudinga
- 400 grama nuttelle ili slicnih cokoladnih namaza
- zlica masla
- secera po naputku za puding
Za dobiti dobar i rahli biskvit potrebno je odvojeno tuci bjelanjca .Paziti da se dobro izrade.
Zumanjca i secer umijesati,dodati,koricu agruma,sok,vanilij secer,umijesati.
U barsno lagano zamijesati prasak za pecivo i malo soli.
U smijesu zumanjca dodavati zlicu bjelanjca,zlicu brasna i lagano drvenom zlicom mijesati.
U oblik za medu ,dobro namascenom i obrasnjenom staviti biskvitnu smijesu.
Peci u ugrijanoj pecnici oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Ohladjeni biskvit prerezati i puniti kremom.
Kremu napravimo tako da u skuhani i ohladjeni puding zamijesamo nuttelu i maslac.Punimo biskvit./biskvit mozemo zaliti sokom od narance da bude socniji/
Na kraju istucemo slag,ukrasimo medu,stavimo oci,usta,uha,mali sal...sve po zelji!
Nema komentara:
Objavi komentar