Sastojci
sastojci
2 cijela jaja
1 šalica šećera
2 paketića vanilin šećera
1 šalica ulja
1 i pol šalica mlijeka
1 šalica brašna
pola šalice pšenične krupice (grisa)
2 i pol šalice mljevenog maka
1 paketić praška za pecivo
2 žlice čokolade u prahu
1 žlica ruma
za premaz
6-7 žlica marmelade od šipka
1 žlica meda
1 žlica ruma
čokoladna glazura
10 dag čokolade sa 70% kakaa
8 dag maslaca
2 žlice vode
Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno, pšeničnu krupicu (gris), prašak za pecivo, čokoladu u prahu, mljeveni mak i rum.
2. Izliti u namašteni i pobrašnjeni dublji lim za pečenje. Peći na 180 stupnjeva.
3. Za premaz na pari razraditi rum, marmeladu i med, te namazati preko toplog kolača.
4. Za glazuru sve sastojke otopiti na pari, i preliti preko hladnog kolača.
- Sent using Google Toolbar"
Nema komentara:
Objavi komentar