SASTOJCI
Za podlogu:
200 g keksa (čajni kolutići, pettit buere...)
50 g otopljenog maslaca
1/2 naranče (sok)
1 žlica zobenih pahuljca
Za kremu od sira:
500 g sira
130 g sećera
3 jaja
1 vanilin šećer
1/2 limuna (sok i korica)
1/2 naranče (sok)
Za kremu od vhnja:
300 g milerama ili vrhnja s visokim udjelom mlijećne masnoće
50 g šećera
1 vanilin šećer
POSTUPAK
1. Sameljite kekse i zobene pahuljice.
2. Malac otopite i dodajte keksima.
3. Iscijedite pola naranče i sok dodajte smjesi od keksa.
4. Sve dobro izmiješajte i utisnite u dno kalupa za torte s patentnim obručem.
5. Kalup stavite u frižider da se podloga malo stisne
6. Sir dobro izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
7. Dodajte iscijeđeni limunov sok, preostali sok naranče i naribanu koricu limuna.
8. Nastavite miješati te postupno dodajite jedno po jedno jaje.
9. Kada je smjesa kremasta i ujednačena izlijte je u kalup na podlogu od keksa.
10. Pecite u zagrijanoj pećnici pri 170 stupnjeva oko 20 minuta.
11. Dok se torta peče pripremite kremu od vrhnja.
12. Vrhnje izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom da dobijete ujednačenu smjesu.
13. Kada je torta pećena prelijte je kremom od vrhnja.
14. Vratite tortu u pećnicu i smanjite temperaturu na 120 stupnjeva. Zapecite tortu još 5 - 10 minuta.
15. Tortu poslužite dobro ohlađenu.
- Sent using Google Toolbar"
Nema komentara:
Objavi komentar