ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Foscarini bogata torta od oraha




Vec sam pred dosta godina naucila da netreba ispucati sve kolace za Bozic i Novu,i poslije doceka smo zivi,primamo goste,druzimo se ,pa je lijepo napraviti i poneki svjezi kolac,kolic koji se ne vuce vec danima po kuci...dakle ispecimo ovu svecanu Foscarini tortu...to je moj dugogodisnji,prokusani recept za rortu od oraha..radila sam je puno puta,za sve mpoguce prigode i u svim oblicima i sa svim mogucim ukrasima..i uvijek iznova odusevi sve koji je kusaju!!!
Evo ovdje s vama cu podijeliti sve male trikove kako bi i vama ova torta ispala savrsena.

SASTOJCI:/za biskvit/
  • 400 grama fino mljevenih oraha
  • 5 velikih cijelih jaja
  • 12 jusnih zlica secera
  • malo soli
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilij secer
  • korica ribana jedne domace narance
  • 2 jusne zlice brasna
ZA kremu:

  • 2 pudinga od cokolade/i secera po uputi za pripremu/
  • 150 grama staub secera
  • 300 grama mljevenih oraha
  • oko 10-12 mljevenih maslenih keksa
  • 2 jusne zlice masla
  • par kapi extrakta od ljesnjaka
PRIPREMA:

Sama priprema je jednostavna i brza,jaja trebaju bit svjeza i sobne temperature...jaja,secer i korica narance + sol se tuku zajedno mikserom..
kad je smjesa tvrda dodavati mljevene orahe..a na kraju brasno u koje smo umijesali prasak za pecivo..
izliti u kalup,peci na oko 180 stupnjeva oko pola sata,lijepo naraste,malo ohladiti i prerezati na pola,zaliti sokom od narance...

Priprema kreme:

Lako i jednostavno,skuhajte nesto tvrdji puding/po uputi/,dodajte maslac,mljevene kekse,mljeveni orah,lagano mijesajte

Slaganje torte:


Na prvu koru staviti sloj mermelade po zelji/marelica,sipak ili sl./
staviti pola kreme,poklopiti drugum dijelom biskvita.
Opet sve premazati mermeladom,dodati ostatak kreme,sve premazati.
Ohladiti.
Ukrasiti po zelji,slagom,cokoladom isl.



























Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...