Pa evo njenog recepta koji sam isprobala bezbroj puta!!
slika preuzeta s italyinfo.com |
DOBOS TORTA:
Biskvit:
- velika zlica maslaca
- 6 velikih jusnih zlica secera
- 6 zumanjaca
- 6 bjelanjaca-tuci tvrdi snijeg
- prasak za pecivo
- 4 jusne zlice brasna,razom pune
- od ove smijese pecemo 8 kora u kalupu za tortu na masnom papiru
- dobro je listove ispeci dan prije
- 4 cijela jaja
- 3 zumanjca
- 26 zlica jusnih secera
- 4 stapica cokolade za kuhanje
- i sve tuci na pari oko pola sata dok se nezgusne
- skinut sa vatre i nastavit zicom tuci dok se ne ohladi
- 250 grama masla-dodati ga u ohladjenu prethodnu smjesu
- 15 jusnih zlica secera staviti u posudu,najbolje s debelim dnom te grijati dok secer ne postane svijetlo medeno zut,nikako nesmije izgorit.
Onih osam ispecenih kora se puni gornjom kremom.Posliedni list se premaze mermeladom,ukus po zelji i prelije gore opisanim vrucim karamelom.
Uzme se veliki noz koji dobro namazemo limunovim sokom i diječlimo s njim karamel na dijelove kao kad rezemo tortu.
Ako nije dobro razrezano stavimo jos malo cijelu tortu ugrijat u pecnicu pa postupak ponovimo.Karamel moramo odvojiti u trokute dok je topal jer inace necemo moc rezat tortu!
PRIPREMA:
Voli Vas Silvana! Silvana, with Love!
Nema komentara:
Objavi komentar