kokos svi u kuci volimo,kremaste i lagane kolace takodjer a medju omiljenima nam je milk snite.
Kako je danas u Splitu tmurno,kisno,juzina tuce,mislim da puse Levanat,jer je jako hladno odlucila sam bar s kolacem unjet malo svijetla u ovu opcu tmurez...jer sitnice cine zivot ljepsim
SASTOJCI
cokoladni biskvit:
- 3 velika jaja
- 6 jusnih zlica secera
- sok jedne narance
- korica naribana narance
- vanilij secer
- 100 grama cokolade za kuhanje rastopljene
- 12 jusnih zlica brasna
- malo soli
- prasak za pecivo
- oko 2dcl soka od narance za prelit biskvit
- 2-3 ZLICE NUTELLE ZA PREMAZIVANJE
KREMA:
- 1 litra mlijeka
- 8 dupkom punih jusnih zlica brasna
- 8 jusnih zlica secera
- 2 vrecice vanilij secera
- 1 maslac
- 250 grama staub secera
- sok pola narance
- 100 grama kokos brasna
- 1 dcl vrhnja za slag
KOLAC JE JAKO JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU A JAKO JE UKUSAN,I JOS NITKO NIJE NAISAO DA MU SE NIJE SVIDIO-
Biskvit radimo kao svaki drugi,odvojeno tuci bjelanjca i na kraki ih rucno umijesati u smijesu,peci na oko 180 stupnjeva oko 20 min,nevalja prepecen.
Prepoloviti i natopiti sokom od narance.
Kremu bijelu skuhati i to tako da odvojimo oko 3 dcl mlijeka u koje umijesamo secer,brasno i vaniliju,a ostatak mlijeka uskuhamo,U vrelo mlijeko usipamo smijesu od brasna,i lagano promjesamo i dodamo kokos ,te uz stalno mijesanje cekamo da se krema sasma zgusne.
Ohladimo temeljnu bijelu kremu.
Napose tucemo maslac sa staub secerom i sokom narance,dodamo vrhnje za slag i to dobro razradimo.te cijelu smijesu umijesamo u temeljnu bijelu kremu
Slazemo red biskvita,pa biskvit namazemo nutellom,prekrijemo kremom,stavimo drugi dio biskvita,premazemo nutellom,pospemo kokosom,ohladimo,i sluzimo!
USLAST!!
Nema komentara:
Objavi komentar