Sastojci
Krema
- 250 g maslaca
- 200 g šećera
- 4 kom jaja
- 70 g čokolade za kuhanje
- malo arome po želji (rum, naranča, limun)
Za podlogu
- 22 kom piškota
- 200 ml mlijeka
Za ukrašavanje
- 100 g badema
- komadići čokolade
-
PRIPREMA
Pjenjačom razmutiti jaja pa dodati šećer i natrganu čokoladu i kuhati na pari dok se zgusne (krema je gusta i ljepljiva ali još uvijek tekuća).
-
Ostaviti da se krema dobro ohladi.
-
Maslac sobne temperature pjenasto umutiti i dodavati ohlađenu kremu od jaja. Sve dobro izraditi mikserom.
-
Pola količine badema samljeti, a pola pofuriti, oguliti i izrezati u šiljke za ukrašavanje ježa.
-
Piškote malo namočiti u mlakom mlijeku (kojem možete po želji dodati malo ruma ili arome naranče) pa ih slagati na tacnu i svaki red premazati kremom.
Cijelog ježa omazati kremom, posuti mljevenim bademima, ukrasiti bodljama, a oči i nosić napraviti od čokolade. Dobro ohladiti i poslužiti.
Izrada ježa:
-
red: 2 piškote u sredini i po 1 i 1/2 piškota sa svake strane
-
red: 2 i 1/2 piškote i sredini i po 1 i 1/2 piškota sa svake strane
-
red: 2 piškote u sredini i po 1 piškota sa svake strane
-
red: 1 i 1/2 piškota u sredini i po 1/2 piškote sa svake strane
-
red: samo jedna piškota u sredini
Sa svake strane možete dodati po još jednu piškotu ali tako da ih prislonite sa bočnih stranica ježa da dobijete još malo na širini.
Nema komentara:
Objavi komentar