RECEPT BY Emina Becirovic-Bjelic
najcoko torta |
Emina Becirovic-Emina Becirovic-BjelicCOKOLADNA TORTA
biskvit:
2x5 jaja
biskvit:
2x5 jaja
2x6 kasika secera
2x5 kasika brasna
2x2 kasike kakao
2x1/2 praska za pecivo
2x 50gr cokolade za kuhanje(ribane)
2x1/2 pudinga od cokolade(prasak)
Fil:
700 ml slatke pavlake
650 gr cokolade za kuhanje
glazura za kore:
250 gr cokolade za kuhanje
50 gr margarina
par kasika ulja
glazura za tortu:
250 gr cokolade za kuhanje
5-10 kasika ulja
Priprema:
Bjelanca i secer, umutimo u cvrst snijeg.Posebno umutimo zumanca i obje smjese sastavimo.Dodamo brasno pomijesano sa praskom za puding,praskom za pecivo,kakaom i ribanu cokoladu.Smjesu ujednacimo,prespemo u kalup za tortu oblozen papirom i pecemo 20-tak minuta na 180°C.Postupak ponovimo jos sa jednim biskvitom. Oba biskvita presjecemo,da dobijemo ukupno 4 .Tri biskvita premazemo sa otopljenom cokoladom i ostavimo da se ohladi cokolada.
U satko vrhnje izlomimo cokoladu i stavimo na laganu vatru da se otopi.Fil ostavimo da se ohladi i nanosimo na biskvite premazane cokoladom.na posljednji (4) nanesemo cokoladnu glazuru i cijelu tortu premazemo isto glazurom.
Tortu dekorisemo po zelji!
2x5 kasika brasna
2x2 kasike kakao
2x1/2 praska za pecivo
2x 50gr cokolade za kuhanje(ribane)
2x1/2 pudinga od cokolade(prasak)
Fil:
700 ml slatke pavlake
650 gr cokolade za kuhanje
glazura za kore:
250 gr cokolade za kuhanje
50 gr margarina
par kasika ulja
glazura za tortu:
250 gr cokolade za kuhanje
5-10 kasika ulja
Priprema:
Bjelanca i secer, umutimo u cvrst snijeg.Posebno umutimo zumanca i obje smjese sastavimo.Dodamo brasno pomijesano sa praskom za puding,praskom za pecivo,kakaom i ribanu cokoladu.Smjesu ujednacimo,prespemo u kalup za tortu oblozen papirom i pecemo 20-tak minuta na 180°C.Postupak ponovimo jos sa jednim biskvitom. Oba biskvita presjecemo,da dobijemo ukupno 4 .Tri biskvita premazemo sa otopljenom cokoladom i ostavimo da se ohladi cokolada.
U satko vrhnje izlomimo cokoladu i stavimo na laganu vatru da se otopi.Fil ostavimo da se ohladi i nanosimo na biskvite premazane cokoladom.na posljednji (4) nanesemo cokoladnu glazuru i cijelu tortu premazemo isto glazurom.
Tortu dekorisemo po zelji!
Nema komentara:
Objavi komentar