četvrtak, 27. ožujka 2008.

Soparnik-pita od zelja-blitve

ovdje je dobra slika tek ispecenog soparnika
slika nam nije bas uspjela,ovo nije tako prepeceno kako izgleda
tek ispecen soparnik prelijte s maslinovim uljem i sjeckanim cesnjakom
soparnik je spreman za pecenje


S O P A R N I K /pita od zelja-blitve/

Sastojci:

za tijesto od pite-soparnika

  1. 1 kg brasna tip 500 ili 550
  2. 3 jaja
  3. zlicica soli
  4. 5 zlica jabucne kvasine
  5. mlake vode koliko popije
za nadjev

  • 1 kg blitve-zelje
  • 4-5 glavica crvenog luka-kapule
  • malo soli
  • 2 dcl maslinovog ulja
Za preljev:

  1. 2 dcl maslinovog ulja
  2. 10 cesnjeva cesnjaka

PRIPREMA:

Najprije razraditi tijesto kao za sve pite.
Znaci zamijesati dobro sve sastojke,tijesto nesmije biti pre tvrdo!
Ostaviti ga da odstoji oko sat vremena.
Nadjev napraviti od oprane i ociscene blitve koju izrezemo na sitno.
Dodamo sitno isjeckanu kapulu.
Sve prelijemo uljem i posolimo!
Nadjev je spreman.
Tijesto razvucemo u velicinu tepsije.
Stavimo pripremljeni nadjev.
Poklopimo drugim dijelom tijesta.
Pazite da dobro zatvorite tijesto da nigdje nije otvoreno ili razbijeno.
Peci na visokoj temperaturi oko 30 min. u ugrijanoj pecnici.
Peceni soparnik odmah premazati cesnjakom i maslinovim uljem.
Uslast!!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...