Preskoči na glavni sadržaj

keksi-cookies





It's been five years since the first published post on my blog!

For the blog, very nice anniversary.

The beginning was a little awkward, I was learning every day something new ...

The first posts were about Split the old kitchen ... 2007 as a blogger is doing a great modification and thereby accidentally deleted over 150 of my favorite recipes.

2007 years, and I thought that I would not write a blog, but behold I opened the field, slowly began to write again ... and now here I am with you, my faithful readers .. because it's not you, my readers all this work would not have any sense.

Days are celebrations, gift giving, so I decided to give / though I think most of you do not read what I write in the introduction / I hope you will read this and win a basket full of Christmas cookies, of course, made my hands.


The rule is simple, leave a comment and share with us your favorite recipe for Christmas cakes!


We play from now till 27.12.2010.

Winner of the Croatian gets the basket of cookies, a gift to all the other surprises!

Postscript I wonder whether anyone read this.


STATS OF THIS BLOG:



Today's page view

1.243

Page views yesterday

1.263

Showing page last month

27.622





Prošlo je pet godina od prvog objavljenog posta na mom blogu!
Za blog,sasvim lijep jubilej.
Pocetak je bio malo nespretan,svakim danom sam ucila nesto novo...
Prvi postovi su bili o splitskoj staroj kuhinji...2007 god blogger je radio veliku preinaku i pritom greskom obrisao preko 150 mojih omiljenih recepata.
Te 2007 godine sam mislila da vise nikad necu pisati blog,al eto otvorila sam domenu,polako ponovno pocela pisati...i sad sam ovdje sa Vama,mojim vjernim citateljima..jer da nije Vas,mojih citatelja cijeli ovaj posao nebi imao nikakvog smisla.
Dani su veselja,darivanja pa sam i ja odlucila darivati/iako mislim da vecina vas ne cita sto ja pisem u uvodu/,nadam se da cete ovo procitati i osvojiti punu kosaru bozicnih kolaca,naravno napravljenih mojim rukama.

Pravilo je jednostavno,ostavite komentar i podijelite s nama vas omiljeni recept za bozicne kolace!

Igramo se od danas do 27.12.2010.
Pobijednik iz Hrvatske dobiva kosaru kolaca,a svi ostali dar iznenadjenja!
P.S. Bas me zanima hoce li itko ovo procitati.

STATISTIKA OVOG BLOGA:


Današnji prikaz stranica
1.243
Prikazi stranice jučer
1.263
Prikaz stranica prošli mjesec
27.622

Evo malo slika mojih bozicnih keksica.





















Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

petak-riba-lokarde s povrcem iz pecnice

LOKARDE S POVRCEM IZ PECNICE

Ako vas muci przenje,pecenje ribe u stanu,ako mrzite sto vam od plave ribe/koja je zdrava,ukusna i jeftina/cijela kuca zaudara na ribu do iduceg petka,onda je za vas idealan ovaj recept.


Najvaznije je otic i kupit sasvim svjeze lokarde iz Jadranskog mora...dakle sutra oko deset sati krenite na peskariju!Ako zivite u Zg mozete krenit i oko 9,dodje vec vecina ribe na Dolac do 9 sati!
Koliko ce vam komada lokardi trebat odlucite sami,al imajte na umu da lokarda nesmije bit mrsavica,one bez naslaga masnoca nisu ukusne i socne,vec suhe i neukusne!
Trkom kuci s peskarije,ocistite lokarde,posto cete ih spremat u pecnici slobodno ih mozete i oprat,zasolite,zauljite i nek malo stanu
Vi u medjuvremenu pokupite svo povrce sto imate u kuci i obavezno nekoliko komada zrele rajcice!
Kod mene je obavezna i puna zlica vegete,al to je kod mene jer ja volim okus koji daje vegeta.
U skrovadu polozite kumpir izrezan na ploske, paprike,crveni luk,tikvice,balancane,pome,karote,zacine,…